Uusimmat

Leonardo DiCaprion pitää palauttaa Marlon Brandon vanha Oscar-patsas

11.12.2018 14:50 Muropaketin toimitus

The Wolf of Wall Street

Leonardo DiCaprio sai Marlon Brandon Oscar-patsaan lahjaksi malesialaiselta sijoittajalta, jonka epäillään hankkineen sen epärehellisin keinoin.

Marlon Brandon vuonna 1954 elokuvasta On the Waterfront voittama Oscar-patsas on ollut viime ajat Leonardo DiCaprion omistuksessa. Nyt DiCaprio on kuitenkin määrätty luovuttamaan patsas poliiseille, sillä sen hänelle aikoinaan lahjoittaneen sijoittajan epäillään hankkineen sen epärehellisin keinoin.

Far Outin mukaan malesialaista sijoittajaa, Jho Low’ta, ja entistä Malesian pääministeriä epäillään miljardien dollareiden kavaltamisesta malesialaisesta kehitysrahastosta. Rahoilla piti rahoittaa Malesian kansalaisten oloja kehittäviä projekteja, mutta niitä käytettiinkin miljoonajahtien ja maalausten hankkimiseen.

Yksi näistä hankinnoista oli 600 000 dollaria maksanut Marlon Brandon Oscar-patsas, minkä Low lahjoitti DiCapriolle. Low myös osallistui The Wolf of Wall Street -elokuvan rahoittamiseen.

Uutisen mukaan DiCaprio on halukkaasti luovuttanut poliisille kaikki Low’lta saamansa lahjoitukset, mihin kuuluu Brandon Oscarin lisäksi myös muun muassa Pablo Picasson maalaus.