Uusimmat

Pelikehittäjä: Sonyko muka parempi kehityskaveri kuin Microsoft?

30.09.2011 16:00 Miikka Lehtonen

Tapahtui aiemmin tässä kuussa: Sony heitteli verbaalisia piikkejä Microsoftin suuntaan väittäen, että heillä päin pidetään paljon parempaa huolta pelikehittäjistä kuin Microsoftilla. Tapahtui äsken: pelikehittäjä kuuli asiasta ja totesi, että ei nyt ihan näinkään.

Sonyhan väitti aiemmin tässä kuussa, että Microsoft ”potkii paskat pihalle pelikehittäjistä” kohtuuttomilla vaatimuksillaan ja että heillä ei ”tarvitse irti leikata kiloa lihaansa” saadakseen pelejään julkaistua. Pelialaa seuraava IndustryGamers otti tehtäväkseen selvittää, onko asia todella näin. Kukaan tuskin yllättyy kun monikaan pelikehittäjä ei ollut valmis hyppäämään jättien nyrkkeilymatsin keskelle, mutta pari kylläkin. Muutama vapaaehtoinen suostui puhumaan, joskin vain nimettöminä.

Kukaan tuskin yllättyy siitäkään, että pelikehittäjien mukaan tilanne ei ole ihan niin ruusuinen kuin Sonyn PR-puheissa. ”Sanoisin, että Sonyn väitteet paremmista kehittäjäsuhteista tai siitä että heillä ei tarvitse hyppiä renkaiden läpi ovat naurettavia. Sonyn tekniset vaatimukset ovat paljon pahempia kuin mikään mitä Microsoftilla on. Ne on kirjoitettu sekavasti, eivätkä vaatimukset ole yhtenäisiä Sonyn Amerikan, Euroopan ja Japanin toimistojen kesken.”

Toinen kehittäjä totesi, että maailma on täynnä kauhutarinoita PlayStation 3:n kamalista kehitystyökaluista ja työskentelyn kankeudesta ja toteaa, että kun kehityslaitteet maksavat 10 000 taalaa kappaleelta, Sonyn puheet indie-ystävällisyydestä ovat aika kaukaa haettuja.

Siinäpä siis päivän draama-annoksemme. Lisää haluavien kannattaa lukea koko IndieGamersin juttu, jossa riittää mehukasta likaa.

Lähde: IndieGamers

Lue myös

Uusi Syndicate: ei lainkaan kuin vanha Syndicate… mutta silti hyvä?

Huikeus! Psychonauts sai Achievement-päivityksen ja Mac-version!

Xbox Livessä alkoi alennusmyynti: kivaa pelattavaa pilkkahintaan!

Pohjanmaan valtias (Lautapeli)