Uusimmat

Mitä hittoa? Call of Duty sai Suosittelemme ja 4,5/5?!

12.11.2014 21:30 Jukka O. Kauppinen

Kyllä päätoimittaja hieroi silmiään toisenkin kerran, kun Heikki Takalalta tuli sähköpostia. Ei se sähköposti itsessään eikä sekään, että sieltä tuli peliarvostelu. Mutta että uusin Call of Duty  olisi petrannut oikein urakalla edellispeleihin nähden.

”Oletko tosissasi? Peukku ja 4,5/5, oikeasti?”, piti ihan varmistaa. Ja Heikki varmisti, ei nykinyt arvosana suuntaan tai toiseen. Uskottava se on…

Muistoja tuskin tämäkään matka jättää ainakaan emotionaalisella tasolla, eikä tällä kertaa käydä läpi sen suurempia kysymyksiä itse sodasta. Advanced Warfare kenties onnistuu kampanjassaan juuri siksi, koska se jättää sodan eksistentiaaliset pohdinnat muille. Päähenkilö Mitchell on sotilas joka seuraa ainoastaan omia moraalisia koodejaan ja siinäpä se. Tämä on virkistävää aikana, jolloin pelintekijöillä on jatkuva tarve ottaa kantaa asioihin. Sledgehammer Games ei selkeästi ole hakenut tarinaan inspiraatiota elämää suuremmista kysymyksistä. Hyvä näin, sillä tämä on aiemmin pelisarjan aikana tuottanut lähinnä melodraamaa.

Toiminta sen sijaan on timanttista. Olipa kyseessä autojen päällä hyppiminen tai hävittäjällä lentäminen, jokainen kenttä sai aikaan allekirjoittaneessa pitkästä aikaa ”tmä on siistiä!” – tunteen. Advanced Warfare sisältää lukuisia kohtauksia, joita yksinpelien ystävät osaavat arvostaa, niin suunnittelunsa puolesta, kuin ehkä siksi ettei muilla kehittäjillä yksinkertaisesti ole rahkeita tämänkaltaisiin tuotantoarvoihin.

Kevythenkinen kuusituntinen on ohi nopeasti, ja se on juuri oikean mittainen. Äänisuunnittelusta vastaava ansaitsee kaiken kunnian, sillä oikeanlaisella laitteistolla Advanced Warfare kuulostaa jumalaisen hyvältä valtavine räjähdyksineen ja maahan satavine hylsyineen.

Lue koko arvostelu: Call of Duty: Advanced Warfare (PS4, PC, Xbox One)

Lisää aiheesta

Call of Duty 4 (PC, PS3, 360) 

Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360) 

Call of Duty: Black Ops II (PC, PS3, Xbox 360) 

Call of Duty: Ghosts (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC) 

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PC, PS3, Xbox 360)