Uusimmat

Domen toimituksen vuoden suosikit: Jukan lista

28.12.2012 12:00 Miikka Lehtonen

Murrettuaan kätensä, vieläpä hiirikätensä, traagisesti aivan joululoman kynnyksellä päätoimittajamme Jukka O. Kauppinen ei välttämättä tällä hetkellä paljon pelejä pelaile. Mutta mitä mies pelasikaan ennen haaveriaan? Se selvisi eilisessä top 10 -listauksessamme.

Muidenkin domelaisten tavoin myös Jukka kasasi listansa helppojen ohjeiden mukaisesti. 10 peliä, joista itse kukin piti eniten vuoden aikana. Formaatilla ei ollut väliä, eikä silläkään, oliko kyseessä lautapeli, videopeli, tietokonepeli tai vaikka sumerialainen perinneurheilulaji, kunhan se julkaistiin Euroopassa vuonna 2012. Mutta sitten homma menikin vaikeaksi, sillä milläs rajaat suosikkisi vain 10 peliin?

Jukan listalle mahtui muun muassa raskasta strategiaa. Kuka yllättyi?

Naval War Arctic Circle

Norjalaisstudion luoma modernia ilma- ja merisotaa kuvaava Naval War iski täydellisesti Harpoon-hampaaseeni. Upeasti toteutettu sotasimulaatio ja täydellisesti realismin ja pelattavuuden puoliväliin iskevä mekaniikka herättivät vanhan strategistin vaistot valtaamaan Norjaa ja ottamaan haltuun Atlanttia.

Eihän peli ilman vikoja ole ja etenkin sen totaalinen jumittelu isoissa taisteluissa jaksaa raivostuttaa, mutta enpä muista milloin meri/ilmasotaa olisi näin hienosti kuvattu sitten sen ensimmäisen, 80-luvulla tehdyn Harpoonin. Todella suositeltava modernista sodankäynnistä kiinnostuneille!

Mutta mitä muuta Kauppinen pelasi? Koostuuko lista tänäkin vuonna pääasiassa toissavuoden peleistä vai joko mies on ehtinyt samalle vuosiluvulle meidän kanssamme? Se selviää vain yhdellä tavalla!

Tutustu koko listaan

Muuta vuoden peli -setitystä:

Osallistu myös vuoden pelit -äänestykseenVuoden 2012 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Äänestä vuoden epäonnistujia:Vuoden 2012 suurimmat epäonnistujat

Vuoden pelit:

Tällainen oli uutisvuosi 2012

Toimituksen vuoden pelit – osa 1

Toimituksen suosikit:

Toimituksen suosikit 2012: Juho

Toimituksen suosikit 2012: Eric

Muropaketin uusimmat