Uusimmat

Yhdysvaltalainen mediayhtiö osti Anandtech.comin

17.12.2014 21:10 Sampsa Kurri

Yhdysvaltalainen internetjulkaisuihin keskittyvä mediayhtiö Purch on ostanut Anandtech.com-sivuston. Kauppasummaa ei ole kerrottu, mutta kyse on miljoonista euroista.

Anandtechin perusti 14-vuotias Anand Lal Shimpi vuonna 1997 ja se tunnettiin aluksi Anand’s Hardware Tech Page -nimellä. Nykyään kyseessä on yksi maailman merkittävimmistä tietotekniikka- ja mobiiliaiheisista sivustoista, joka testaa ja analysoi uutuustuotteita ja tekniikoita. AnandTechissa vierailee kuukausittain noin 8 miljoonaa kävijää.

Shimpi ilmoitti jo aiemmin syyskuussa siirtyvänsä sivuun toimittajan roolista ja jättävänsä sivuston. Apple vahvisti 32-vuotiaan Shimpin siirtyvän töihin heille, mutta työnkuvauksesta ei ole toistaiseksi kerrottu yksityiskohtia.

Viime vuonna Purch osti itselleen Tom’s Hardwaren, joten sen portfolioon kuuluu nyt kaksi maailman tunnetuimpiin IT-sivustoihin lukeutuvaa julkaisua. Purchin liikevaihto on tänä vuonna on 100 miljoonaa euroa ja sillä on 350 työntekijää.

Purch, Lehdistötiedote

Päivitys: Anandtechin nykyinen päätoimittaja Ryan Smith on hieman taustoittanut kaupan taustoja ja kuinka Anand oli neuvotellut vuoden ajan ennen lähtöään eri mediayhtiöiden kanssa sivuston myymisestä.

Anandtech, AnandTech Acquired By Purch