Uusimmat

Äänestys: Mitä mieltä olet Joulutarinasta?

15.11.2008 11:34 Muropaketin toimitus

http://plaza.fi/s/f/editor/images/joulutarinanosto_120.jpgVuoden 2007 menestyneimpiin suomalaiselokuviin lukeutuva Joulutarina palasi tänä viikonloppuna valkokankaille. Leffa on nyt saatavilla myös dvd:nä, joten kyseessä on melkoisen ajankohtainen elokuva. Kysymmekin nyt: mitä mieltä Sinä olet Joulutarinasta?

Snapper Filmsin tuottama koko perheen elokuva Joulutarina kertoo koskettavan tarinan siitä, miten joulupukista tuli joulupukki. Marko Leinon käsikirjoittamaa ja Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Hannu-Pekka Björkman, Kari Väänänen, Laura Birn, Otto Gustavsson ja Antti Tuisku. Kaksi Jussi-palkintoa voittanut elokuva on kiertänyt kymmeniä kansainvälisiä elokuvafestivaaleja, ja Yhdysvaltain kymmenen suurimman elokuvatapahtuman joukkoon kuuluvalla Sarasotan elokuvafestivaalilla Joulutarina voitti parhaan ulkomaisen elokuvan yleisöpalkinnon. Marraskuun lopulla Joulutarina kilpailee parhaan lastenelokuvan palkinnosta Oulun kansainvälisellä lastenelokuvafestivaalilla.

Joulutarinan ohella kansainvälisesti menestynein kotimainen näytelmäelokuva on Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä, joka on myyty yli 50 maahan ja jonka arvioidaan saaneen yhteensä noin 2,5 miljoonaa katsojaa. Animaatioelokuvista menestynein on Niko – lentäjän poika, joka on Joulutarinan tavoin myyty noin sataan maahan.

Mielestäni Joulutarina...

Katso tilanne vastaamatta