Aquaman-tähti Jason Momoa suututti eläintensuojelijat annettuaan karhulle keksiä

04.11.2019 21:00 | Muropaketin toimitus

Jason Momoa nähdään parhaillaan Applen uudessa suoratoistopalvelussa, Apple TV+:ssa julkaistussa sarjassa See.

Aquaman-tähti Jason Momoa on nähty oikeuden puolustajana toimimalla muun muassa kotiseutunsa Havaijin luonnon tuhoamista vastaan. Nyt hän on kuitenkin joutunut itse kritiikin kohteeksi jaettuaan Instagram-tilillään videon, missä syöttää suurelle karhulle keksin suoraan omasta suustaan (video nähtävissä alempana).

Eläintensuojeluyhdistys PETA närkästyi tästä. Vaikka närkästyminen sinänsä saattaa kuulostaa nillittämiseltä turhasta, ovat taustalla kuitenkin erittäin järkevät syyt. PETA ei hyväksy karhujen pitämistä vankeudessa, sillä yhdistyksen mukaan viihteessä nähtävät karhut on usein viety poikasina väkisin emoiltaan, hakattu ja pakotettu esiintymään.

PETA kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että Momoan See-sarjassa nähtävät eläimet tarjonnut kouluttaja on saanut lukuisia kertoja huomautuksia eläinten huonosta kohtelusta. Tämän vuoksi yhdistys suositteleekin oikeita eläimiä parempaa tapaa esittää eläimiä viihteessä: esimerkiksi CGI-tekniikka on nykyisin niin kehittynyttä, että sillä voidaan luoda aidon näköisiä eläimiä viihdeteollisuuden tarpeisiin.

Momoan alkuperäinen video on nähtävissä tästä:

Muropaketin uusimmat