UUSIMMAT

Bond-ohjaajan sotaelokuva 1917 kerää ylistystä maailmalla: “Parasta tässä genressä sitten Pelastakaa sotamies Ryanin” – Suomen ensi-ilta tammikuussa

26.11.2019 09:20 | Muropaketin toimitus

Ohjaaja Sam Mendesin 1917-elokuvaa kutsutaan jopa mestariteokseksi.

Sam Mendesin ohjaama 1917-sotadraama on jo näytetty jenkkikriitikoille, jotka ylistävät elokuvan maasta taivaisiin. Ensimmäisen maailmansodan tapahtumista kertovan leffan pääosissa nähdään esimerkiksi Captain Fantastic -leffasta tuttu George MacKay ja Game of Thronesissa esiintynyt Dean-Charles Chapman.

Metacriticin yhteen kasaamien kriitiikkoarvioiden keskiarvo on tällä hetkellä huimat 86 / 100 ja Rotten Tomatoes -sivustolla näkemästään on pitänyt 91 prosenttia kriitikoista.

Kehuja saa ohjauksen lisäksi elokuvaajakonkari Roger Deakins, joka on saanut urallaan 14 parhaan kuvauksen Oscar-palkintoehdokkuutta, ja voitti pystin vihdoinkin viime vuonna Blade Runner 2049 -elokuvasta. Lisäksi kehuja satelee niin pääosienesittäjälle kuin Thomas Newmanin musiikille.

Bond-elokuvista ja American Beautysta parhaiten tunnetun ohjaaja Mendesin sotaepookissa esiintyvät myös muun muassa Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden ja Mark Strong. Mukana ovat lisäksi Andrew Scott, Daniel Mays, Adrian Scarborough, Jamie Parker, Nabhaan Rizwan ja Claire Duburcq.

Taistelulähetit – 1917 saa maailmanensi-iltansa 4. joulukuuta Royal Film Performance -tapahtumassa, ja Yhdysvalloissa se tulee laajempaan levitykseen 25. joulukuuta. Suomen ensi-ilta on valitettavasti vasta ensi vuoden puolella, 24. tammikuuta.

Leffassa on muuten yksi jippo, josta emme aiemmin olleet tietoisia. Se tuskin pysyy kovin kauan salaisuutena, mutta varoitettakoon että jo alla olevat twiitit paljastavat elokuvan rakenteeseen liittyvän yksityiskohdan.