Uusimmat

Breaking Bad -ohjaaja paljasti El Camino -elokuvan vaihtoehtoisen lopun – Tästä ei moni Jesse Pinkmanin fani olisi varmaankaan pitänyt

15.10.2019 09:18 Muropaketin toimitus

Breaking Badin luoja Vince Gilligan taitaa olla jonkin sortin sadisti, ainakin kuvitteellisille hahmoille.

Kaikki tuskin ovat ehtineet vielä katsoa viime viikon perjantaina 11. lokakuuta Netflixiin tarjolle tullutta El Camino: A Breaking Bad Movieta, joten laitetaanpa tähän spoilerivaroitus!


 

 

Breaking Badin ja Jesse Pinkmanin tarinaa jatkanut elokuva tarjosi hahmolle lopun, johon fanit olivat aivan taatusti tyytyväisiä kaiken kidutuksen ja kamaluuksien jälkeen. Sarjan luoja ja leffan ohjaaja-käsikirjoittaja Vince Gilligan tahtoi kuitenkin alun perin Jessen kärsimyksen jatkuvan ja elokuvan päättyvän eri tavalla.

– Halusin kirjoittaa juonikuvion, jossa Jesse on vielä suurempi sankari ja uhraa itsensä toisen hahmon puolesta. Tahdoin mukaan uuden hahmon, jonka Jesse pelastaa ja päätyy sen vuoksi lopussa vapaaehtoisesti vankilaan, Gilligan kertoo Vulturen haastattelussa.

Gilligan itse oli ideastaan innoissaan, mutta kaikki muut, joille hän sen esitteli olivat aivan toista mieltä. Hänen naisystävänsä ja Breaking Badin spinoff-sarja Better Call Saulin käsikirjoittajat saivat hänet lopulta vakuuttuneeksi, että ”fanit mellakoivat” jos leffassa on onneton loppu.

Muropaketin arviossa elokuva keräsi kehut: Puhtaasti Breaking Bad -faneille tehty El Camino -elokuva antaa Jesse Pinkmanin tarinalle onnistuneen lopun

Vaihtoehtoinen loppu olisi ehkä ollut huono idea, sillä Aaron Paulin esittämän Pinkmanin elämä oli melko karmeaa koko Breaking Bad -sarjan ajan, kuten tästä Netflixin videopätkästä tulee enemmän kuin hyvin selville: