Disneyn uusi jättielokuva ei pääse levitykseen Kiinassa – Nalle Puhia pidetään maassa liian pahana rettelöitsijänä

06.08.2018 11:55 | Muropaketin toimitus

Kiinan viranomaiset ovat päättäneet, etteivät Risto Reipas ja Nalle Puh pääse seikkailemaan valkokankaille.

Tunnetut rettelöitsijät ja kapinalliset Nalle Puh ja Risto Reipas on laitettu The Hollywood Reporterin mukaan Kiinassa ruotuun, sillä Disneyn uutta Christopher Robin -megaleffaa ei maassa nähdä. Suomeksi elokuva on nimeltään Risto Reipas ja Nalle Puh ja se on toteutettu oikeilla näyttelijöillä ja tietokonetehosteilla.

Syytä elokuvan levityskieltoon ei ole kerrottu. Jotkut ovat arvelleet sen johtuvan siitä, että Kiinan kommunistista puoluetta ja sen johtajaa ja maan presidenttiä Xi Jinpingia arvostelevat toisinajattelijat ovat ottaneet Nalle Puhin symbolikseen.

Syynä saattaa olla myös se, että viranomaisten mielestä ulkomaalaisten elokuvien kiintiö on tältä vuodelta jo täynnä. Toinen Disneyn Kiinassa kielletty elokuva tänä vuonna oli keväällä muualla ensi-iltansa saanut Hyppy ajassa. Disneyn ja Marvelin Ant-Man and The Wasp saa kuitenkin ensi-iltansa Kiinassa myöhemmin tämän kuun aikana.

Suomessa 12. lokakuuta ensi-iltansa saavan Risto Reipas ja Nalle Puh -elokuvan on ohjannut parhaiten 007 Quantum of Solace -leffasta tunnettu Marc Forster ja sen pääosissa nähdään Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael ja Mark Gatiss.

Virallinen synopsis kertoo:

”Lämminhenkisessä oikeita näyttelijöitä ja animaatiota yhdistävässä elokuvassa RISTO REIPAS JA NALLE PUH pikkupoika, joka rakasti seikkailuja Puolen hehtaarin metsässä eläväisten pehmoeläinystäviensä kanssa, on varttunut aikuiseksi ja joutunut tukalaan tilanteeseen. Nyt hänen lapsuuden ystäviensä tehtävä on matkustaa meidän maailmaamme ja auttaa Risto Reipasta palauttamaan takaisin se lempeä ja leikkisä poika, joka yhä hänen sisällään asuu.”