Uusimmat

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein tuomittiin vankilaan 23 vuodeksi seksuaalirikoksista

12.03.2020 08:13 Muropaketin toimitus

Weinstein todettiin syylliseksi seksuaaliseen väkivallantekoon ja raiskaukseen.

Entinen elokuvatuottaja Harvey Weinstein on tuomittu 23 vuoden vankeuteen seksuaalirikoksista. Weinsteinin asianajaja Donna Rotunnon kertoo puolustuksen olevan tyytymätön tuomioon ja aikovan jatkaa Weinsteinin syyttömyyden todistamista. Käsittelemättä on vielä kuusi muuta seksuaalirikossyytettä.

67-vuotias Weinstein todettiin syylliseksi seksuaaliseen väkivallantekoon ja raiskaukseen helmikuussa. Hän on odottanut tuomiota vangittuna kaksi viikkoa, ollen osan siitä sairaalahoidossa. Weinsteinilla on ollut terveysongelmia, hänelle tehtiin esimerkiksi sydänleikkaus pian tuomion julistamisen jälkeen.

Puolustus vetosi aiemmin Weinsteinin heikkoon terveydentilaan ja haki lyhyintä mahdollisinta tuomiota. Weinsteinin asianajajien mukaan hän ei tuomittuna selviäisi pitkästä vankilatuomiosta hengissä. Heidän vetoomuksensa mukaan Weinstein on kärsinyt teoistaan julkisuudessa jo enemmän kuin tarpeeksi.

Variety kertoo Weinsteinin pitäneen vaarallisten tapausten listaa ihmisistä jotka saattaisivat puhua hänestä lehdistölle. Listalla on 70 nimeä ja mukana on myös Annabella Sciorra, joka todisti oikeudessa Weinsteinin raiskanneen hänet. Listalla on myös muita naisia, jotka ovat syyttäneet Weinsteinia julkisesti.

Hieman yllättäen listalta löytyy myös Ben Affleck, jonka läpimurtoelokuva oli Weinsteinin Miramax-yhtiön Good Will Hunting. Näyttelijä kertoi heti Weinstein-jutun alussa lahjoittavansa Miramax-elokuvista saamansa jälkituotot hyväntekeväisyyteen.