Die Hard 2 -leffan näyttelijä makasi tuntien ajan paikallaan kuolonkohtausta varten

14.11.2017 21:05 | Muropaketin toimitus

Robert Patrick on kertonut, kuinka hän makasin tuntien ajan kylmissä olosuhteissa esittäessään kuolonkohtaustaan Renny Harlinin Die Hard 2 -leffassa.

Edesmennyt Alan Rickman tulee elämään ikuisesti Die Hardin ansiosta. Siinä Rickman esitti Hans Gruberia, erästä kaikkien aikojen hienointi leffapahista. Rickamanin lisäksi monet muut näyttelijät ovat näytelleet Die Hard -elokuvissa pahiksia, kuten esimerkiksi Robert Patrick. Patrick on kertonut hauskan tarinan siitä, kuinka hän esitti Bruce Willisin tappamaa hahmoa Die Hardin jatko-osassa.

”Die Hard 2 oli todella merkittävä juttu urallani. Se oli ensimmäinen kerta, kun pääsin mukaan studioleffaan. Siinä joudun Bruce Willisin ampumaksi, ja kun ohjaaja huusi ”cut”, jäin paikoilleni makaamaan kolmeksi tunniksi. Tiesin, etten saa liikkua oikeastaan yhtään ennen kuin kaikki tarvittavat kuvat oli kuvattu. Yhdessä vaiheessa Bruce Willis tuli luokseni ja muistan katsoneeni häntä silmäkulmastani samalla, kun Willis huutaa, että nyt on pidettävä kiirettä, tälle tyypille on tulossa rigor mortis (kuolinkankeus)”, muistelee Patrick.

Renny Harlinin ohjaamassa Die Hard 2:ssa seonnut upseeri Stuart (jota näyttelee William Sodler) yrittää kaapata lentokentän hallintaansa. Robert Patrickin hahmo en eräs tämän upseerin kätyreistä, joka vartioi lentokentän viestintätornia.

Harlin kuvasi jouluun sijoittuvan elokuvan oikeasti kylmissä olosuhteissa studion sijaan, joten Patrick tosiaan paneutui rooliinsa sataprosenttisesti.

Vuosi Die Hard 2:n jälkeen Robert Patrick esitti kaikkein tunnetuinta rooliaan, eli T-1000 -terminaattoria James Cameronin toimintatrillerissä Terminator 2: Judgement Day.