Uusimmat

Fuck tha police! Tänään tv:ssä USA:n listaykköseksi noussut Niggaz With Attitudes -leffa

05.10.2018 05:42 Muropaketin toimitus

TV5 esittää perjantai-illan elokuvana Straight Outta Comptonin.

Vuonna 1987 viisi nuorta miestä muutti oman turhautumisensa elämiseen yhdessä Yhdysvaltain vaarallisimmista paikoista brutaalin rehellisiksi riimeiksi, rankoiksi biiteiksi ja musiikiksi, josta tuli uuden sukupolven ääniraita.

Straight Outta Compton vie katsojat takaisin sinne, mistä kaikki alkoi. Se on tositapahtumiin perustuva elokuva siitä, miten joukko kapinallisia nousi auktoriteetteja vastaan aseinaan vain sanoituksensa, asenteensa ja lahjakkuutensa, ja muodosti maailman vaarallisimman rap-yhtyeen nimeltä Niggaz With Attitudes. Kertoessaan elämästä omilla kulmillaan he tulivat käynnistäneeksi vallankumouksen, jonka vaikutukset tuntuvat yhä tänäkin päivänä.

Muropaketin arvostelussa F. Gary Grayn ohjaama elokuva ei saanut osakseen silmitöntä hehkutusta:

”Kuinka monta hyvää muusikoista tai bändeistä kertovaa elämäkertaelokuvaa tiedätte? Johnny Cashista kertova Walk the Line, Ray Charlesin tarinan kertaava Ray, Gary Oldman Sid Viciousina Sid & Nancyssa ja täysin överiksi vedetty Oliver Stonen The Doors tulevat ensimmäisinä mieleen. Sen jälkeen menee hankalaksi. Genrestä ei monta mestariteosta löydy. Vielä elossa olevista muusikoista moisia ei taida olla tehty ainuttakaan. Mestariteos ei ole Yhdysvaltain listaykköseksi aikaisemmin syksyllä noussut Straight Outta Comptonkaan. Paikoin oikein viihdyttävä elokuva hukkaa suuntansa kokonaan ensimmäisen puoliskon jälkeen.”

Straight Outta Compton on epätasainen leffa Dr. Dren ja Ice Cuben gangstarapista

Illan elokuva alkaa TV5:lla kello 21.00.

Muropaketin uusimmat