UUSIMMAT

HBO Max muuttuu huomattavalla tavalla – Kaksi isoa suoratoistopalvelua yhdistetään ja mukaan tulee mainoksia

08.08.2022 10:15 Muropaketin toimitus

HBO Nordic muuttui Suomessa HBO Maxiksi syksyllä 2021. Ensi vuonna palveluun on tulossa toinen, todennäköisesti vähintään yhtä merkittävä muutos.

Entertainment Weeklyn mukaan HBO Max ja Suomessakin toimiva Discovery+ tullaan yhdistämään ensi vuonna yhdeksi suoratoistopalveluksi. Muutoksen takana on WarnerMedian ja Discovery sulautuminen yhdeksi yhtiöksi huhtikuussa.

Kauppojen myötä uuteen palveluun voi odottaa sisältöä ainakin seuraavilta ohjelmatarjoajilta: Warner Bros. Entertainment, Discovery Channel, CNN, HBO ja Cartoon Network.

Warner Bros. Discoveryn uusi palvelu lanseerataan Yhdysvalloissa kesällä 2023, ja Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa ja muilla markkina-alueilla ”pian sen jälkeen”. Aikataulu on näin ilmaistuna joustava, mutta palvelua voinee odottaa Suomeen joko syksyllä 2023 tai alkuvuodesta 2024.

Vielä ei ole tiedossa, mikä palvelun nimi tai tarkka hinnoittelu tulee olemaan.

Erona HBO Maxiin uusi palvelu tulee saataville myös versiona, jonka tulomalli pohjautuu myytyihin mainoksiin. Toisin sanoen käyttäjät voivat katsoa ohjelmia ja sarjoja ilmaiseksi tai pikkurahalla, jos ovat valmiita altistamaan itsensä samanlaiselle mainostulvalle kuin lineaarisen television äärellä.

Kuukausimaksun maksamalla mainoksista pääsee eroon kokonaan.