HBO Maxista löytyy nyt ”vuoden 2018 hauskin komedia” – Tämä kummajainen on Suomessa melkoinen harvinaisuus

18.11.2021 11:21 | Muropaketin toimitus

HBO Maxin syövereistä löytyy vuoden 2018 elokuva, jota voi suositella lämmöllä hämärämmän huumorin ystäville.

Jim Hoskingin ohjaaman Ihmeellinen Beverly Luff Linn -elokuvan (An Evening With Beverly Luff Linn) juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Emile Hirsch (Erämaan armoille, Killer Joe) on kireäpipoinen kahvilayrittäjä Shane, josta vaimo Lulu (Puisto-osasto-sarjan Aubrey Plaza) saa tarpeekseen. Lulu karkaa yhdessä puolitaitoisen palkkamurhaajan (What We Do in the Shadows – ja Flight of the Conchords -tähti Jemaine Clement) kanssa jäljittämään maagista showmiestä Beverly Luff Linniä (mm. Hot Tub Time Machinen ja Konttorin jenkkiversion Craig Robinson), joka joskus aikoja sitten hurmasi naiselta jalat alta.

2010-luvun omalaatuisimpiin elokuviin lukeutuvan The Greasy Stranglerin luojan Jim Hoskingin uutuus on eturivin tähdillä roolitettu nyrjähtänyt komedia petoksesta, kiintymyksestä ja niistä äärimmäisyyksistä, joihin hallitsematon intohimo voi ihmisparat ajaa. Hoskingin riemastuttavan, täysin omanlaisensa tyylin vertaaminen vaikkapa David Lynchiin, John Watersiin ja Wes Andersoniin on yhä perusteltua, mutta paljastaa vain pienen osan totuudesta. Kierrokset hipovat räikeimmillään surrealismia. Rytmitajussa on yhä jotain hyvin kaurismäkeläistä.

Beverly Luff Linn ei todellakaan ole koko kansan elokuva, ja arvatenkin moni sen ääreen HBO Maxissa eksynyt kaduntallaaja jättää leffan kesken. Muropaketin kriitikko Tuukka Hämäläinen innostui kuitenkin Hoskingin elokuvasta isolla kädellä ja intoutui seuraaviin kehuihin:

Arvostelu: Ihmeellinen Beverly Luff Linn on vuoden 2018 paras ja ehdottomasti oudoin komedia

Ihmeellinen Beverly Luff Linn piipahti Suomessa Night Visions -festivaaleilla ja pääsi elokuvateatterikierroksellekin, mutta sitä ei ole julkaistu meillä dvd:llä tai Blu-rayna, eikä sitä myöskään löydy mistään muusta suoratoistopalvelusta kuin HBO Maxista.