Iloinen yllätys Marvel-faneille: Uusi Silver Surfer -albumi suomeksi elokuussa – Tekijätiimissä Stan Lee, Moebius ja J. Michael Straczynski

28.05.2020 13:46 | Muropaketin toimitus

Suomenkielisten Marvel-sarjakuvien ystäville ei ole vuosikausiin ollut tarjolla muuta luettavaa kuin vanhat julkaisut ja uudet Spider-Man-lehdet. Yllättäen tilanne muuttuu kuitenkin elokuussa.

Tämä se tuli puskista, mutta iloisena yllätyksenä: Egmont-kustannus julkaisee elokuussa Stan Leen ja Jack Kirbyn luoman Hopeasurffarin oman kokoelma-albumin.

Miksi juuri Hopeasurffarin? Se on mysteeri, sillä vaikka hahmo klassinen onkin, ei Norrin Radd ole tällä hetkellä millään muotoa ajankohtainen hahmo esimerkiksi Marvel Studiosin elokuvien takia – toisaalta elokuvien vaikutus sarjakuvien myyntiin on tiettävästi melko olematonta.

Nimen ”Silver Surfer: Sielunmessu” saanut albumi sisältää Babylon 5- ja Spider-Man-käsikirjoittaja J. Michael Straczynskin luoman vuoden 2007 Requiem-tarinan lisäksi klassisempaa materiaalia Stan Leeltä ja Moebiukselta, joiden yhteinen Hopeasurffari-tarina Parable (Vertauskuvia) julkaistiin ensimmäistä kertaa Suomessa MARVEL-lehden sivuilla numerossa 3/1991.

Noin satasivuisen Requiemin englanninkielisen painoksen kuvaus kuuluu seuraavasti:

For untold years Norrin Radd has surfed the galaxy, exploring the darkness between stars, witnessing the rise and fall of vast civilizations. Now his ride is about to come to an end. It starts with a small spot – a blemish that will spread until he is no more. Until then, the Silver Surfer would undertake his final voyage – to the one destination that has always eluded him. His journey starts where it began. This title guest-stars the Fantastic Four! This title collects ”Silver Surfer: Requiem” numbered 1-4.

Suomalaisalbumin kuvaus vuorostaan näin:

Supersankarisarjakuvan suuri mies Stan Lee ja scifi-visionääri Moebius yhdistävät voimansa tämän kokoelman ensimmäisessä tarinassa Vertauskuvia. Babylon 5:n luoja J. Michael Straczynski on eeppisen ja koskettavan Sielunmessun kirjoittaja. Neljä Marvelin magialla ladattua tarinaa kosmisesta yksinäisyydestä ja kokonaisia maailmoja uhkaavasta tuhosta.

Adlibris ilmoittaa Silver Surfer: Sielunmessun hinnaksi 27 euroa, Suomalainen puolestaan 54,95 euroa. Tarkka julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa, mutta kansikuva on jo julkaistu (alla).

Edellisen kerran Egmont on julkaissut Marvelin tarinoita albumimuodossa neljä vuotta sitten:

Arvostelu: Marvelin Civil War toimii paremmin elokuvana kuin sarjakuvana