Jim Carreyn 20 vuotta odotettu elokuva oli hirveä pettymys: ”Mitään uutta ei ole keksitty”

13.06.2018 05:36 | Muropaketin toimitus

Nuija ja tosinuija 2

Nelonen esittää keskiviikon ja torstain välisenä yönä iltavirkuille Jim Carreyn tähdittämän komedian Nuija ja tosinuija 2.

Nuija ja tosinuija 2:ssa (Dumb and Dumber To) on kulunut 20 vuotta Lloydin (Jim Carrey) ja Harryn (Jeff Daniels) edeltävistä, hölmöilyntäyteisistä seikkailuista, mutta taas on aika ottaa erinäiset kulkupelit alle ja lähteä metsästämään Harryn adoptioon annettua tytärtä. Harry nimittäin tarvitsee uuden munuaisen…

Ensimmäinen Nuija ja tosinuija on edelleen yksi 90-luvun suosituimmista komedioista. Jatko-osaa sille saatiin odottaa 20 vuotta, ja kun Nuija ja tosinuija 2 sitten vihdoin ilmestyi, niin pettymys oli väkisinkin suuri.

Muropaketin arvostelussa elokuvasta todettiin seuraavaa:

”Jos elokuvaa on odottanut 20 vuotta, on ilmiselvää, ettei kaikkia sille asetettuja odotuksia tulla täyttämään. Niinpä myös Nuija ja tosinuija 2 tuottaa väkisinkin pettymyksen. Syy tähän ei löydy kuitenkaan vain katsojasta. Peter ja Bobby Farrellyn ohjaama komedia ei ota riskejä, vaan on juuri sellainen elokuva kuin trailerin perusteella saattoi odottaa. Uusia ideoita ei ole keksitty, vaikka käsikirjoitustiimi paisui lopulta kuusihenkiseksi. Useimmat Nuija ja tosinuija 2:n vitsit ja jopa juonikuvio on lainattu edellisestä elokuvasta. […] Kävelin salista ulos koettaen ymmärtää, miten laiskoja elokuvan käsikirjoittajat ovat ja miten uskomattoman huonoja näyttelijöitä Farrellyn veljekset räpellyksiinsä kiinnittävät. Jos Laurie Holden oli kehno The Walking Deadissa, odottakaapa kun näette hänet valkokankaalla. Yhtäläisen kamala on tyhjäpäistä Pennyä esittävä Rachel Melvin.

Nuija ja tosinuija 2 on turhan laiska jatko-osa klassikkokomedialle

Nuija ja tosinuija 2 alkaa Nelosella kello 00.55, ja päättyy kello 3.10.