Kaikkien tuntemasta klassikkoelokuvasta sensuroitiin aseet – ohjaajaa kaduttaa yhä: ”En tee sellaista enää koskaan”

12.06.2018 06:16 | Muropaketin toimitus

TV5 esittää tiistai-illan elokuvana avaruusolentoseikkailujen klassikon.

E.T. on vuonna 1982 valmistunut ja neljä Oscaria saanut klassikkoelokuva kertoo koskettavan tarinan ”rumasta, mutta viisaasta avaruuden muukalaisesta, joka tutustuu yksinäiseen Elliott-poikaan. Kaikki maapallon asukkaat eivät kuitenkaan suhtaudu ymmärtäväisesti outoon vieraaseen, ja Elliottin on autettava E.T:tä palaamaan kaukaiseen kotiinsa.”

Steven Spielbergin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään avaruusolionuken lisäksi Dee Wallace, Peter Coyote, Henry Thomas, Robert MacNaughton ja nuori Drew Barrymore.

2000-luvun alussa E.T.:stä julkaistiin juhlaversio, josta oli digitaalisesti siivottu aseet pois ja niiden tilalle laitettu radiopuhelimet. Ratkaisu oli monen mielestä jo tuolloin tolkuton, ja jopa Spielberg itse on harmitellut tätä ”sensuuria” myöhemmin.

”Siitähän minä jouduin vaikeuksiin. Silloin ei tietenkään ollut vielä nykyisen kaltaista sosiaalista mediaa, mutta fanien valitukset siitä kuinka pilasin heidän lapsuutensa lempielokuvan kantautuivat kyllä korviini. Star Warsin uuden version myötä Universal-studio tahtoi E.T.:n uusintajulkaisuun jonkin täkyn ja minä suostuin. Eli elokuvasta on olemassa todella kamala versio, josta otin opikseni. En aio enää koskaan muokata vanhoja elokuviani”, Spielberg lupasi.

E.T. nähdään TV5:lla kello 21.00 alkaen.

Muropaketin uusimmat