Uusimmat

”Luvassa myötähäpeää ja penkissä kiemurtelua” – Tänään tv:ssä yksi Benedict Cumberbatchin uran huonoimmista elokuvista

13.09.2019 06:31 Muropaketin toimitus

Benedict Cumberbatch on mainio näyttelijä, mutta kaikki hänen elokuvansa eivät ole olleet katsojille nautintoa. Malliesimerkki brittitähden huteista on tänään Hero-kanavalla kello 21.00 nähtävä Viides valta.

Benedict Cumberbatch esittää vuonna 2013 valmistuneessa Viides valta -elokuvassa (The Fifth Estate) WikiLeaksin perustajaa Julian Assangea tositapahtumiin perustuvassa draamatrillerissä, jossa yhden miehen ristiretki korruptoitunutta valtiovaltaa vastaan tulee hänelle kalliiksi.

Bill Condonin ohjaamaa elokuvaa tähdittävät myös muut nimekkäät näyttelijät: Daniel Brühl, Anthony Mackie, David Thewlis, Alicia Vikander ja Stanley Tucci.Muropaketin arviossa Viides valta sai vain kaksi tähteä viidestä.

[…] Tosin paljon pahempaa on luvassa, kun Berg ja Assange kohtaavat tietoverkossa. Heidän irc-keskustelunsa, eli siis kaksi ihmistä naputtamassa tekstiviestejä toisilleen, muuttuu 1990-luvun cyberpunk-kuvastoksi, jossa keskeisimmät viestit projisoituvat sanoina kirjoittajien kasvoille.

Mmmmmitä?

Eikä se ole edes pohjakosketus. Myötähäpeää ja penkissä kiemurtelua aiheuttavat internet-mysteerien esittäminen loputtoman pitkänä pöytärivistönä huoneessa, jossa ei ole kattoa. Siis satoja ja tuhansia tietokoneita ja niiden kasvottomia käyttäjiä avoimen taivaan alla. Hngnngnnhngngnhnhng. Ymmärrän, että aineettomien asioiden näyttäminen valkokankaalla on viheliäinen ongelma, mutta ei sitä ainakaan tällaisiin latteuksiin turvautumalla ratkaista.

Lue koko arvio täältä:

Viides valta horisee kliseisesti Assangesta ja Wikileaksista