Uusimmat

M. Night Shyamalanin uusin elokuva nyt suoratoistossa Suomessa – ”Parasta mitä Kuudes aisti -ohjaaja on tehnyt melkein 20 vuoteen”

17.06.2022 08:50 Muropaketin toimitus

Old

M. Night Shyamalanin uusin elokuva, Old, sai ensi-iltansa heinäkuussa 2021, ja jäi perin vähälle huomiolle. Katsojia kertyi koko elokuvateatterilevityksen aikana vain 13 664.

Harmillinen tilanne, sillä kuten Muropaketin arviossa todettiin, on Old Kuudennesta aistista, Unbreakablesta ja Splitista tutun M. Night Shyamalanin parhaita elokuvia.

”Old-tieteiskauhujännäri ei ole mikään mestariteos, mutta ainakin nyky-Shyamalanin tasolla varsin viihdyttävää kesähömppää. Old on samalla sekä lohduttoman synkkä että hauska elokuva. Se naurattaa osittain tahattomasti, mutta Shyamalan on tehnyt teoksensa selvästi pilke silmäkulmassa. Ohjaaja osaa nykyään myös nauraa omille maneereilleen”, totesi Oldista arviossaan Aki Lehti.

Arvostelu | Old-tieteistrilleri on M. Night Shyamalanin paras elokuva melkein 20 vuoteen

Old on lisätty tänä aamuna Elisa Viihde Viaplayn leffakirjastoon, johon pääsee käsiksi kuukausimaksun pulittamalla. Suomen muista suoratoistopalveluista Oldia on turha kaivella, mutta toki vuokra- ja myyntiversiot ovat olleet saatavilla jo kuukausia.

Alla Oldin traileri, joskin se kannattaa katsoa varauksella: Shyamalanin elokuvat toimivat yleensä parhaiten mitä vähemmän niistä etukäteen tietää – jos toimivat.

Shyamalanin seuraava elokuva on nimeltään Knock at the Cabin. Vuonna 2023 ilmestyvän kauhumysteerin pääosia esittävät Jonathan Groff, Dave Bautista ja Rupert Grint.