Muumiosta tuli floppi: Tom Cruisen leffa jäämässä lähes 100 miljoonaa dollaria tavoitteestaan

21.06.2017 15:11 | Muropaketin toimitus

The Mummy

Tom Cruisen tähdittämästä The Mummysta piti tulla yksi kesän 2017 suurimmista menestyselokuvista. Toisin kävi.

Kesäkuun alussa ensi-iltansa saanut The Mummy keräsi avausviikonloppunaan lähes 170 miljoonan dollarin lipunmyynnin maailmanlaajuisilla markkinoilla. Summa oli Tom Cruisen uran ennätys. Yleisön kiinnostus elokuvaa kohtaan ei kuitenkaan kestänyt kauaa.

Alex Kurtzmanin ohjaaman The Mummyn tekeminen maksoi Deadlinen mukaan kaikkiaan 345 miljoonaa dollaria. 195 miljoonaa dollaria paloi elokuvan varsinaiseen tuotantoon, ja 150 miljoonaa levitys- ja mainoskuluihin. Toimintaseikkailulle oli näin isoilla summilla pelattaessa asetettu kovat tavoitteet. Nykyisen ennusteen mukaan niistä ollaan kuitenkin jäämässä peräti 95 miljoonan dollarin päähän.

Deadlinen artikkeli pui The Mummyn talouslukuja perusteellisesti. Loppuviimein olennaista on se, että elokuva tulee pärjäämään kovasta avaustuloksestaan huolimatta huomattavasti kurjemmin. Box Office Mojon mukaan kasassa on tällä hetkellä vasta 295 miljoonan dollarin lipunmyynti. Koko summa ei suinkaan ole menossa Universalille. Vielä pitäisi jyvittää omat osuudet elokuvateattereille ja muille tahoille.

The Mummy toimi lähtölaukauksena Dark Universe -elokuvasarjalle. Toistaiseksi on epäselvää, mitä studio aikoo tulevien kauhuelokuviensa kanssa tehdä. Tekeillä on esimerkiksi Bride of Frankenstein, jonka on määrä saada ensi-iltansa vuonna 2019.