Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin Hyviä enteitä -kirjasta pyydetään nyt jopa 250 euroa – Odotettu uusintapainos tulossa keväällä

08.01.2020 07:36 | Muropaketin toimitus

The Good Omens eli Hyviä enteitä -romaani julkaistiin suomeksi vuonna 1992. Sittemmin teoksesta on muodostunut keräilyharvinaisuus, jonka hintalappu voi olla jopa 250 euroa.

Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin yhteistyönä syntynyt Hyviä enteitä kierrätettiin viime vuonna sangen päteväksi minisarjaksi, mikä vain lisäksi hinkua saada käsiin suomenkielinen versio kulttiklassikosta.

Nyt kaikille humoristisen fantasiakirjallisuuden ystäville on luvassa hyviä uutisia: Hyviä enteitä ilmestyy uudella suomennoksella toukokuussa 2020.

Esittelyteksti kuuluu seuraavasti:

Maailmanloppu tulee lauantaina. Ensi lauantaina. Juuri ennen päivällisaikaa, kirjoittaa noita Agnes Nutter täsmällisissä ennustuksissaan. Tämä ei miellytä demoni Crowleyta ja hänen vanhaa ”vihamiestään” enkeli Aziraphalea, joiden mielestä maan päällä on oikeastaan aika mukavaa. Mutta miten estää maailmanloppu? No, siten että pysäyttää ilmestyskirjan ratsastajat, kohtaa noitia metsästävän armeijan ja nitistää itse antikristuksen. Joka on mitä miellyttävin yksitoistavuotias nuorimies. Ja joka on hieman yllättäen joutunut hukkaan… Hyviä enteitä on fantasiakirjallisuuden supertähtien Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin vuonna 1990 kirjoittama ratkiriemukas maailmanlopun visio, koominen ilmestyskirja, joka on noussut maailmanlaajuisesti kulttimaineeseen. Jalava julkaisi kirjan ensimmäisen kerran vuonna 1992 – nyt ilmestyvä teos on kokonaan uusi suomennos, jonka tekee palkittu kääntäjä Mika Kivimäki. Kirjassaan Gaiman ja Pratchett irvailevat maailman menoa häpeämättömästi ja – liki 30 vuoden jälkeenkin – kutkuttavan osuvasti. Keväällä 2019 Amazon Prime -suoratoistopalvelussa ilmestyi kirjasta tehty televisiosarja Good Omens.

Jalavan uuden painoksen kansikuva kumartaa Amazonin sarjan suuntaan seuraavasti: