Nicole Kidman avautui tekemistään alastonkohtauksista – ”Pelkäsin että kaikki nauraisivat ympärilläni”

12.10.2020 13:01 | Muropaketin toimitus

Nicole Kidman tähditti vuonna 1999 Stanley Kubrickin viimeiseksi jäänyttä elokuvaa yhdessä silloisen aviomiehensä Tom Cruisen kanssa. Eroottiseksi trilleriksi kuvaillussa Eyes Wide Shutissa Kidman esiintyi paljastavissa kohtauksissa. Jos ohjaaja olisi ollut joku muu kuin Kubrick, vaatteet tuskin olisivat lähteneet päältä.

The New York Timesin julkaisemassa laajassa henkilökuvassa Nicole Kidman on muistellut uraansa ja myös Eyes Wide Shutin tekemistä.

”Hän [Stanley Kubrick] näytti minulle alastonkohtaukset ennen kuin ne lisättiin elokuvaan. Niin pystyin tuntemaan oloni täysin turvatuksi. En sanonut ei millekään. Halusin etukäteen varmistaa, ettei seisoisi kuvauksissa alasti kaikki ympärilläni nauramassa minulle. Olin kuitenkin täysin suojassa, joten pääsin rauhassa tutkimaan hahmojen monimutkaista avioliittoa ja Tomin [Cruise] hahmon mustasukkaisia mielikuvia”, Kidman kiitteli Kubrickia oikean ilmapiirin luomisesta.

Oli arvatenkin hyvin tärkeää, että Nicole Kidman tunsi olonsa turvalliseksi Eyes Wide Shutia tehdessä, sillä kuvaukset olivat ihan tarpeeksi haastavat jo muutenkin. Elokuvan tekemiseen upposi kaikkiaan 400 päivää, ja se vaati Kidmanin ja Cruisen muuttamista Iso-Britanniaan, sekä kieltäytymistä monesta muusta projektista.

Alla Arthur Schnitzlerin Traumnovellesta (1926) ammentaneen Eyes Wide Shutin traileri.

Muropaketin uusimmat