UUSIMMAT

Rendel-supersankarielokuva saa oman näyttelyn – mukana asuja ja sarjakuvaluonnoksia

15.03.2018 08:11 | Muropaketin toimitus

Suomalainen Rendel-supersankarielokuva julkaistaan blu-raylla maaliskuun lopulla. Sen lisäksi Jesse Haajan ohjaama elokuva on taas ajankohtainen uuden näyttelyn myötä.

Lauantaina 21. huhtikuuta Kemin sarjakuvakeskuksessa avataan Rendel-näyttely, jossa on esillä sarjakuvaoriginaaleja, pukuja ja rekvisiittaa. Suurin osa materiaalista on yleisön nähtävillä ensimmäistä kertaa. Työt ovat esillä aina kesäkuun loppuun saakka.

”On hienoa, että saamme esitellä materiaalia juuri suomalaisesta supersankarista ja että näyttelymateriaalia on esillä näinkin monipuolisesti”, kiittelee Kemin sarjakuvakeskuksen puheenjohtaja Risto Koskinen.

Näyttelyssä on mukana esimerkiksi Jesse Haajan 14-vuotiaana piirtämä ensimmäinen piirrosluonnos Rendelistä.

”No onhan se nyt hemmetin upeaa kun omasta luomuksesta tehdään näyttely. Muistan nuorempana kun kävi katsomassa paikallisia sarjakuva- ja lelunäyttelyitä ja mietiskeli että olisi siistiä jos joku vaivautuisi joskus katsomaan jotain minun luomaani”, sanoo Haaja.

Sarjakuvaoriginaalien lisäksi Kemin sarjakuvakeskuksessa on nähtävillä elokuvarekvisiittaa ja useita pukuja Rendel-elokuvasta. Mukana on esimerkiksi Lahtaajan, Rotikan, Erolan, Marlan ja Rämön puvut sekä Rendelin varamaski.

Lisätietoja näyttelystä Kemin sarjakuvakeskuksen sivuilla.

Muropaketin uusimmat