Uusimmat

Simpsoneiden kulisseissa myrskyää: Apun ääninäyttelijä saattaa luopua roolistaan rasismikohun takia

26.04.2018 08:25 Muropaketin toimitus

Kwik-E-Martin intialaissyntyinen kauppias Apu Nahasapeemapetilon on yksi Simpsoneiden pitkäikäisimmistä ja parhaiten muistetuista hahmoista. Nyt Apu on kuitenkin joutunut sellaisen myrskyn silmään, että hahmon tulevaisuus on vaakalaudalla.

Kaikki sai alkunsa vuonna 2017 ilmestyneestä The Problem with Apu -dokumentista, jossa koomikko Hari Kondabolu keskittyi tutkimaan Simpsoneiden hahmon kautta negatiivia stereotyyppejä ja populaarikulttuurissa lymyävää piilorasismia.

Simpsoneiden tekijät välttelivät aluksi syytöksiä Apun arvelluttavuudesta, kunnes huhtikuussa Yhdysvalloissa esitetyssä No Good Read Goes Unpunished -jaksossa Lisa Simpson sai tehtävän toimia äänitorvena ja todeta katsojille (ja Kondabolulle), että turha tästä aiheesta on hössöttää.

Kuten arvata saattaa, ei keskustelu päättynyt vielä tähän. Päinvastoin.

Nyt Apu Nahasapeemapetilonin ääninäyttelijä Hank Azaria on iskenyt oman lusikkansa soppaan ja ilmoittanut Stephen Colbertin ohjelmassa, että hän saattaa luopua roolistaan. Toistaiseksi on epäselvää, korvattaisiinko Simpsoneiden vakiotähti Apun osalta uudella näyttelijällä, vai johtaako The Problem with Apu ennen pitkää koko hahmon hautaamiseen.

Haru Kondabolu kiitteli nopeasti Azariaa linjauksestaan Twitterissä.