Uusimmat

Suomen ehdokas Oscar-kilpailuun on kehuttu, mutta vähän katsojia kerännyt laatuelokuva, jonka voi katsoa kotona vaikka heti

13.09.2022 15:24 Muropaketin toimitus

Tytöt tytöt tytöt

Alli Haapasalon ohjaama elokuva Tytöt tytöt tytöt on valittu Suomen ehdokkaaksi parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkintoon. Elokuva kertoo kolmesta tytöstä aikuisuuden alussa, heidän suhteistaan ja rakkauksistaan.

Tytöt tytöt tytöt on ensimmäinen pitkä suomalaiselokuva, joka on päässyt Sundancen elokuvajuhlien kilpasarjaan. Tytöt tytöt tytöt sai festivaalin yleisöpalkinnon. Elokuva kilpaili myös Berliinin elokuvajuhlilla Kristallikarhu-palkinnosta.

Alli Haapasalon elokuva saapui Suomessa elokuvateattereihin huhtikuussa. Katsojia se keräsi reilut 27 000.

Suomen Oscar-raati luonnehti Tyttöjä ”eheäksi elokuvaksi, joka herätti tunteita ja piti poikkeuksellisen hyvin otteessaan”. Elokuva on ”jokaiselta elokuvanteon osa-alueelta korkeatasoinen ja lajityyppinsä kirkkainta kärkeä”.

Näyttelijäntyötä pidettiin erinomaisen raikkaana ja tuoreena.

Oscar-palkinnon virallisista valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), joka pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-kilpailuun. Kategoriassa otetaan tänä vuonna huomioon elokuvat, jotka ovat saaneet elokuvateatteriensi-iltansa 1. tammikuuta 2022 ja 30. marraskuuta 2022 välisenä aikana.

Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkaistaan 24. tammikuuta 2023. Oscar-palkinnot jaetaan 12. maaliskuuta 2023.

Tällä hetkellä Tytöt tytöt tytöt on saatavilla vain vuokra- ja myyntiversioina – minkään suoratoistopalvelun elokuvakirjastoon sitä ei ole vielä lisätty. Vuokraversion hinta palvelusta riippuen noin 4-5 euroa.