Tänään tv:ssä: Jim Carreyn uran alkuaikojen hitti – Keräsi 352 miljoonan dollarin lipunmyynnin ja sai Oscar-ehdokkuuden erikoistehosteista

04.12.2020 10:37 | Muropaketin toimitus

Jim Carrey teki vuonna 1994 elokuvan Dark Horse Comicsin heikosti tunnetusta The Mask -sarjakuvasta. Lähdemateriaalia ei toimintakomedia juuri kunnioittanut, mutta hitti elokuvasta tuli silti – tai juuri siksi.

Vain 23 miljoonalla dollarilla tehty, mutta lähes 252 miljoonan dollarin lipunmyyntiin yltänyt The Mask nähdään tänään Subilla kello 21.00.

The Maskin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Jim Carrey näyttelee hittikomediassa Stanley Ipkiss -nimistä miestä, jolla menee huonosti. Konsertti-ilta peruuntuu, hän menettää autonsa ja arkipäivän kolhut riivaavat. Sitten Stanley löytää naamion, jolla on ihmeellisiä taikavoimia: hänestä tulee vihreäkasvoinen naistenmies ja parantumaton bilehirmu…”

Chuck Russellin ohjaama elokuva sai Oscar-ehdokkuuden erikoistehosteistaan. Osittain digitrikit ovat vanhentuneet pahemman kerran, mutta mukana on kyllä kohtauksia, joita on edelleen helppo arvostaa.

Itsenäisen jatko-osan The Mask sai vuonna 2005 Son of The Maskin muodossa. Se on kuitenkin sen luokan hirvitys, että on parempi teeskennellä, ettei koko leffaa ikinä tehtykään.

Muropaketin uusimmat