UUSIMMAT

Tänään tv:ssä: Kotimaisen kohuleffan seksikohtaukset olivat monelle liikaa – yksi näyttelijöistä lopetti elokuvien tekemisen siihen

12.09.2018 05:55 | Muropaketin toimitus

Viime keväänä Aku Louhimies nousi otsikoihin äärimmäisten työskentelytapojensa takia. Levottomien ja Käskyn lisäksi esimerkiksi ohjaajan kyseenalaisesta toiminnasta nousi Vuosaari, jonka Yle TV2 esittää tänään kello 21.00.

Helmikuussa 2012 ensi-iltansa saanut Vuosaari on elokuva ”suomalaisesta rakkaudesta vuonna 2011. Se on tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää hinnalla millä hyvänsä. Yhden talvisen viikon aikana elokuvan kaikki henkilöt kohtaavat jotain peruuttamatonta. Saran ja Laurin yhtälössä on virhe, täydelliseksi tarkoitettu elämä on kriisissä. Milla luulee löytäneensä tukijan ja tien tähtiin, mutta totuus on toisenlainen. Pertti yrittää pitää huolta omasta ja lapsensa kunnosta, mutta saa aikaan katastrofin. Waltterin kiusaajat ajavat hänet äärimmäiseen tilanteeseen. Aleksin äiti ei ymmärrä lemmikkikoiran merkitystä pojalleen. Amerikkalainen Robert saa kokea suomalaisen talven ja Marika joutuu kohtaamaan pelkonsa yksin pienen tytön kanssa. Kaikki elokuvan henkilöt ovat epätäydellisiä, heikkoja ja eksyksissä, mutta heitä kaikkia ajaa sama tarve tulla rakastetuksi, nähdyksi ja kosketetuksi. Ihmiset eivät kohtaa ja satuttavat toisiaan, mutta taustalla elää toivo.”

Vuosaarta on kutsuttu liiankin ahdistavaksi, jopa tunkkaiseksi elokuvaksi, mutta sille on herunut myös kiitoksia.

Julkisuuteen Vuosaari nousi muun muassa seksikohtauksillaan: Amanda Pilke ja Laura Birn esiintyivät elokuvassa alasti, ja lisäksi Vuosaaressa esitettiin mm. suuseksiä ja pornoelokuvan kuvaustilanne.

Viime keväänä Louhimiehen metodeja käsiteltäessä Amanda Pilke kertoi Helsingin Sanomille kuvausten olleen todella raastavat. Vuosaaren ja samana vuonna ilmestyneen Puhdistuksen jälkeen Pilke katosi julkisuudesta ja lopetti moneksi vuodeksi elokuvien tekemisen.

Aiheesta lisää:

Amanda Pilke, 28, romahti näyteltyään Aku Louhimiehen elokuvassa ja jätti alan kokonaan – Nyt hän on valmis puhumaan kokemuksistaan ja palaamaan elokuviin

Muropaketin uusimmat