Tänään tv:ssä: Sylvester Stallonen toimintaleffa, jolle luvattu jatko-osa on kummallisesti hävinnyt

13.08.2019 07:05 | Muropaketin toimitus

The Expendables -elokuvasarjan ensimmäinen ja paras osa nähdään Hero-kanavalla tänään kello 21.00.

Vuonna 2010 valmistunut The Expendables on ”kahden sukupolven kovimmat action-tähdet yhdistävä toimintatrilleri palkkasoturiryhmästä, jota Barney Ross (Sylvester Stallone) johtaa raudanlujalla otteella. Taistelijat värvätään syöksemään vallasta eteläamerikkalaisen saarivaltion diktaattori. Helpolta tuntunut tehdävä saa uusia sävyjä, kun toimintasankarit joutuvat itse tulilinjalle.”

Sylvester Stallonen itse ohjaamaa The Expendablesia tähdittävät myös Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin ja Mickey Rourke.

Jatko-osia The Expendables on saanut tähän mennessä kaksi. Niistä molemmat ovat olleet ensimmäistä elokuvaa kehnompia esityksiä – etenkin The Expendables 3, joka lähti kosiskelemaan teinikatsojia, oli ankeaa katsottavaa.

Myöhemmin Sylvester Stallone itsekin myönsi kolmannen elokuvan olleen paha harha-askel.

”Uskon että oli tolkuton virhearvio meiltä kaikilta pyrkiä haalimaan entistä suurempaa yleisöä vähentämällä väkivaltaa, jota kaikki kuitenkin odottivat. Olen melko varma, että niin ei tapahdu uudelleen”, Stallone totesi The Expendables 3:n ensi-illan jälkeen.

The Expendables 4 on ollut tekeillä jo pitkään, ilman näkyviä tuloksia. Tällä hetkellä on epävarmaa milloin elokuva valmistuu, josko koskaan. Toukokuussa 2018 elokuvalle povattiin ensi-iltaa kuluvan vuoden alkupuoliskolle, mutta toisinpa kävi, eikä The Expendablesista ole sen koommin uutta tietoa saapunut. Sama koskaa naispuolisiin hahmoihin keskittyvää The Expendabelles-spinoffia.

The Expendables -elokuvat:

  • The Expendables (2010)
  • The Expendables 2 (2012)
  • The Expendables 3 (2014)

Muropaketin uusimmat