Uusia Ad Astra -maistiaisia: Tältä näyttää vuoden 2019 paras scifi-elokuva – pääosassa Brad Pitt

13.09.2019 12:26 | Muropaketin toimitus

Brad Pittin tähdittämän Ad Astran ensi-iltaan on aikaa enää tasan viikko. Nyt Disney on julkaissut 20th Century Foxilta perimästään elokuvasta kolme uutta kohtausnäytettä.

James Grayn ohjaaman Ad Astran juonikuvaus kuuluu täten:

”Astronautti Roy McBride (Brad Pitt) matkustaa syvälle avaruuteen etsiäkseen kadonneen isänsä ja saadakseen vastauksia koko maailmaa kohtaavaan uhkaan. Tehtävän aikana McBridelle paljastuu asioita, jotka uhkaavat koko ihmisyyden olemassaoloa ja paikkaa maailmankaikkeudessa.”

Vaikka Ad Astra voi vaikuttaa tusinaluokan scifi-jännäriltä, ei se sitä ole. Muropaketin ensituntumissa elokuva keräsi reippaasti kiitosta osakseen:

”Ad Astran minimalistinen ja tyylitelty tunnelma vie mukanaan ensimmäisistä minuuteista lähtien. Brad Pitt on uransa huipulla astronautti Roy McBridena tarinassa, jossa pienistä palasista ja eleistä rakentuu teemoiltaan elämää suurempi kuvaus ihmisyydestä. Pitt kulkee läpi kohtausten eristäytyneenä tunteista, ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta, ollen protagonistina yhtä aikaa vetoava sekä hankala käsitellä.”

Ad Astran traileri oli aika harhaanjohtava, mutta alta löytyvät maistiaiset antavat elokuvasta paremmin totuutta vastaavan kuvan.