UUSIMMAT

Varoitus: Maanantai-illan toimintaleffa loppuu ärsyttävällä tavalla kesken – Jatko-osaa on odoteltu nyt turhaan jo yli 10 vuotta

08.03.2021 08:43 | Muropaketin toimitus

Vuoden 2010 Salt-toimintatrilleri oli aluksi räätälöity Tom Cruisen tähdittämäksi, mutta loppujen lopuksi päähenkilö vaihtoi sukupuolta ja pääosaan päätyi Angelina Jolie.

Tarinansa puolesta Paramount Networkilla tänään kello 22.00 nähtävä Salt on kyllä silkkaa tomcruisailua:

”Liittyessään CIA:n riveihin Evelyn Salt (Angelina Jolie) vannoi palvelevansa maataan uskollisesti. Hänen lojaaliutensa joutuu kuitenkin koetukselle, kun muuan loikkari väittää hänen olevan uinuva venäläinen kaksoisagentti. Niin Salt joutuu pakenemaan ja käyttämään kaikkia oppimiaan taitoja ja CIA-vuosiensa kokemusta välttääkseen kiinnijäämisen, suojellakseen aviomiestään ja pysyäkseen koko ajan askeleen edellä agenttikollegoitaan.”

Tomb Raider- ja Vuosi nuoruudestani -tähden lisäksi Saltia tähdittävät Liv Schreiber, Chiwetel Ejiofor ja Andre Braugher.

Muropaketin arviossa Philip Noycen elokuva sai arvioksi ”no jaa”. Erityisesti elokuvassa ärsytti sen alleviivaava tapa pedata jatko-osaa – jota ei vielä 11 vuoden aikanakaan ole saatu tehtyä:

”Hämmentävän vakavamielisen Saltin voi ihan hyvin aikanaan katsella nollausviihteen nimissä kotisohvalla raskaan työviikon jälkeen. Elokuvateatteriin asti en pelkästään Angelina Jolien stunt-temppujen takia lähtisi. Etenkin niiden, jotka eivät voi sietää kesken leikin loppuvia elokuvia, kannattaa jättää Salt väliin. Jatko-osaa (tulossa) pedataan tällä kertaa sietämättömän selkeästi.”