Uusimmat

“Walt Disney kääntyisi haudassaan” – Lumikki-ohjaajan poika tyrmäsi Disneyn uuden “woke-version” klassikkoelokuvasta

Kuva: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc.

21.08.2023 16:20 Muropaketin toimitus

Tulevassa Snow White -elokuvassa Lumikkia esittää Shazam: Fury of the Gods -seikkailussakin näytellyt Rachel Zegler.

Ensi vuonna Disney julkaisee uuden, näytellyn version Lumikista. Snow White -elokuvan ohjaa Marc Webb, ja sen käsikirjoittajina toimivat Greta Gerwig ja Erin Cressida Wilson. Pääosaa puolestaan esittää Rachel Zegler.

Jo ennen kuin elokuvasta on julkaistu yhtään virallista kuvaa tai traileria, internetin syvät rivit ovat tuominneet sen täysin. Tähän syynä on muun muassa se, että pääroolia esittävä näyttelijä ei ole valkoihoinen vaan latina. Myös elokuvan tarinaa on modernisoitu lähes sadan vuoden takaisesta Disneyn animaatioklassikosta, mikä ei sekään ole monille mieleen.

Nyt myös vuoden 1937 animaation ohjaajan, David Handin poika, myös nimeltään David Hand, on ottanut kantaa keskusteluun. Hänen mielestään uusi elokuva suorastaan halventaa alkuperäisanimaatiota.

“He muuttavat tarinaa, hahmojen ajatuksenjuoksua, eivätkä nämä tarinat ole enää alkuperäisiä. He luovat uusia woke-juttuja, eikä se oikein ole minun juttuni. Suoraan sanoen on hieman halventavaa, mitä he ovat tehneet näille klassikkoelokuville”, Hand kommentoi tuoreessa haastattelussa (Sci-Fi & Fantasy Gazetten kautta).

“He eivät kunnioita lainkaan sitä, mitä Disney ja isäni tekivät. Luulen, että hän ja Walt kääntyisivät haudoissaan.”

Snow White on tällä hetkellä päivätty julkaistavaksi elokuvateattereissa maaliskuussa 2024. Zeglerin lisäksi siinä nähdään Gal Gadot ilkeän kuningattaren roolissa.