Ensi syksynä julkaistaan aivan järjetön määrä koronan takia lykättyjä jättielokuvia – Puntit tutisevat Hollywoodissa nyt pahasti

23.04.2021 08:03 | Muropaketin toimitus

Jo pelkästään toimintaan päin kallellaan olevat elokuvat aiheuttavat ruuhkan elokuvateattereissa.

Syksy ja erityisesti syys- ja lokakuu ovat yleensä elokuvateattereissa rauhallisempia kuukausia kesän blockbuster-jättiensi-iltojen jälkeen. Jos korona vain sallii, niin tänä vuonna tilanne on aivan toisenlainen.

The Hollywood Reporterin jututtamat yhdysvaltalaiset elokuva-alan ammattilaiset ovat tulossa olevien leffojen määrästä jopa hieman kauhuissaan.

– Pandemian pitkäaikaisen vaikutuksen vuoksi luvassa on liikenneruuhka lippuluukuilla, tulossa on kunnon runsaudenpula, sanoo Comscoren analysti Paul Dergarabedian.

– Tungemme elokuvat kahden vuoden ajalta ulos yhden vuoden aikana. Syksy on todella pelottava, sillä happea ei voi riittää kaikille. Normaalisti tällaista kasaa toimintaleffoja ei julkaistaisi saman aikaisesti, kommentoi studiopamppu nimettömänä.

Suurin osa syksyn ruuhkaan juuttuvista elokuvista onkin toimintaan päin kallellaan. Esimerkiksi 24. syyskuuta ensi-iltansa saa Venom 2: Let There Be Carnage, Sopranos-leffa The Many Saints of Newark ja Antoine Fuquan ohjaama scifi-seikkailu Infinite, jota tähdittävät Mark Wahlberg ja Chiwetel Ejiofor.

Viikkoa myöhemmin teattereihin tulee Denis Villeneuve’n Dune-scifi-epookki, jonka jälkeen 1. lokakuuta on tarkoitus vihdoinkin julkaista tuorein James Bond -elokuva No Time to Die. Lokakuun 8. päivä nähdään Halloween Kills ja 15. lokakuuta Ridley Scottin The Last Duel. Ja nämä ovat vain jäävuoren huippu.

Muropaketin uusimmat