Huhu: Yksi Spider-Man-sarjakuvien kaikkien aikojen uunoimmista pahiksista on pääsemässä valkokankaalle

12.02.2021 09:28 | Muropaketin toimitus

Kaikkien aikojen paras Hämähäkkimies-leffa saa jatkoa ensi vuonna.

Spider-Man: Into The Spider-Verse -leffan vielä vailla virallista nimeä oleva jatko-osa ilmestyy ensi vuonna, ja nyt Murphy’s Multiverse kertoo huhusta, jonka mukaan siinä on mukana yksi Marvelin pöhköimmistä pahiksista, eli Pilkku.

Spot, eli Pilkku on oikealta nimeltään Jonathan Ohnn, joka teki ensiesiintymisensä Spectacular Spider-Man-lehden numerossa #98, joka ilmestyi vuonna 1985. Suomeen asti Al Milgromin ja Herb Trimpen luoma hahmo ehti vasta vuonna 1988, jolloin Pilkku esiintyi Hämähäkkimies-lehden kyseisen vuoden numerossa #4.

Pilkku voi supervoimansa avulla teleportata itsensä tai mitä tahansa kroppansa pilkkujen kautta. Hahmo olisi ehkä sopiva elokuvaan, jonka keskiössä ovat rinnakkaistodellisuudet, sillä Pilkku teleporttaa paikasta toiseen eri ulottuvuuden kautta.

Spider-Man: Into The Spider-Verse 2 -elokuvassa Shameik Moore toimii jälleen Miles Moralesin ääninäyttelijänä, ja Joaquim Dos Santos ohjaa ja Phil Lord sekä Chris Miller palaavat tuottajiksi. Ensimmäisessä elokuvassa eri Hämähäkkimiehistä olivat mukana Miles Moralesin lisäksi Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham, Peni Parker ja alkuperäinen Earth 616 -ulottuvuuden Spider-Man.

Spider-Man: Into The Spider-Verse 2 saa näillä näkymin ensi-iltansa 7.10.2022.

Muropaketin ensimmäisen elokuvan arvostelussa siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Elokuva toimii erilaisten easter egg –viittauksien, useiden Spider-hahmojen ja itseironisen asenteensa ansiosta eräänlaisena koko Spider-Man-ilmiön postmodernina summaajana. Lähdemateriaalille ja edeltäjille kumarretaan pitkään ja syvään, leikkisästi ja lainaillen.”

Arvostelu: Spider-Man: Into the Spider-Verse on yksi vuoden 2018 parhaista elokuvista