Uusimmat

Ilmestyskirja. Nyt -ohjaaja Francis Ford Coppola saapuu pian vierailulle Suomeen

01.12.2020 09:09 Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola vierailee Helsingissä jo ensi viikolla.

Helsingin Kino Regina -elokuvateatteri kertoo tiedotteessaan elokuvaohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Francis Ford Coppolan saapuvan Helsinkiin Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen ELOn vieraaksi jo ensi viikolla 8.-12. joulukuuta.

Coppola työskentelee vierailunsa yhteydessä Aalto-yliopiston elokuvaopiskelijoiden kanssa. Uudet elokuvantekijäsukupolvet kohtaavat hänet tapahtumassa, jonka tavoitteena on löytää puolin ja toisin tuoreita sisältöjä ja näköaloja elokuvaan . ELOn opiskelijat suunnittelevat sisällön ja vetävät keskustelut pääosin verkon kautta.

Ohjaaja pitää myös Kino Reginassa keskustelutilaisuuden, johon ei koronarajoitusten vuoksi oteta yleisöä, mutta jota voi seurata ilmaiseksi striimin kautta. Lauantaina 12. joulukuuta klo 19.00 alkava keskustelutilaisuus on suunnattu sekä elokuva-alalle että muille kiinnostuneille, ja striimin seuraajat voivat lähettää ohjaajalle livenä kysymyksiä.

Useita Oscareita voittanut Francis Ford Coppola tunnetaan tietysti parhaiten Kummisetä-trilogiastaan sekä Ilmestyskirja. Nyt -elokuvastaan. Hänen tuorein työnsä on tänä vuonna ilmestyvä uusintaversio Kummisetä osa III:sta, joka on viralliselta nimeltään Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone.

Tarkemmat tiedot striimin seuraamisesta ja kysymysten lähettämisestä päivittyvät Kino Reginan sivuille. Teatterissa syvennytään laajemmin Francis Ford Coppolan tuotantoon kevätohjelmassa helmikuusta 2021 alkaen.