Katsojapalaute johti outoon tilanteeseen: Matrix-ohjaajien uutuuselokuvan ikäraja muuttui Suomessa ensi-illan jälkeen

12.03.2013 14:44 | Muropaketin toimitus

Cloud Atlas

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus eli MEKU on nostanut maaliskuun 1. päivä ensi-iltansa saaneen Pilvikartasto-elokuvan ikärajaa.

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus on saanut elokuvasta Pilvikartasto (Cloud Atlas) yleisöpalautetta, jonka perusteella se otti elokuvan uudelleen luokiteltavaksi. Wachowskin sisarusten ja Tom Tykwerin ohjaaman elokuvan sisältö arvioitiin niin väkivaltaiseksi, että ikäraja nostettiin 16 vuoteen. Alkuperäinen ikäraja oli K12.

Alkuperäisen luokittelun tehneellä kuvaohjelmaluokittelijalla ja elokuvan maahantuojalla, Future Film Oy:llä, on mahdollisuus valittaa MEKU:n päätöksestä kuvaohjelmalautakunnalle. Helsingin Sanomien tietojen mukaan valitusta ei ainakaan vielä ole tehty. MEKU:n mukaan Pilvikartasto-elokuva on epookki- ja nykydraamaa, fantasiaa sekä scifiä yhdistävä elokuva, jossa on runsaasti eri lajityypeille ominaista väkivaltaa. Joissakin kohtauksissa väkivalta oli realistisen yksityiskohtaista ja veristä.

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus (MEKU) aloitti toimintansa vuonna 2012. MEKU on Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat mediakasvatuksen edistäminen sekä kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta. MEKU on kouluttanut yli 170 kuvaohjelmaluokittelijaa, jotka toimivat sekä itsenäisinä ammatinharjoittajina että mediayhtiöiden palveluksessa.

Lähde: MEKU & Helsingin Sanonomat

Muropaketin uusimmat