Morgan Freemania syytetään useiden naisten seksuaalisesta ahdistelusta – Näin näyttelijälegenda vastaa

25.05.2018 13:22 | Muropaketin toimitus | 1

Edes korkea ikä ei estä ahdistelua elokuva-alalla: 80-vuotiaan Morgan Freemanin kerrotaan kurkistelleen naisten hameiden alle.

Paljastukset seksuaalisesta ahdistelusta elokuva-alalla jatkuvat. Syytösten kohteeksi on nyt joutunut CNN:n uutisen mukaan näyttelijälegenda, 80-vuotias Morgan Freeman. CNN jututti uutiseensa kaikkiaan 16:ta asianomaista, joista kahdeksan kertoi joutuneensa Freemanin ahdistelemaksi ja loput joutuneensa todistamaan tapauksia. Uhrit eivät olleet nostaneet asiasta kannetta, koska pelkäsivät työpaikkansa puolesta.

Freemania syytetään naisten epäasiallisesta koskettelusta ja heidän vartalonsa kommentoinnista kuvauspaikoilla. Going in Style -elokuvan tuotannossa assistenttina toiminut nainen kertoo Freemanin yrittäneen nostella hänen hamettaan ja kyselleen, onko tällä alusvaatteita hameen alla. Nainen kertoo tilanteen jatkuneen niin pitkään, että Freemanin vastanäyttelijänä toimineen Alan Arkinin oli pitänyt pyytää kollegaansa lopettamaan.

Now You See Me -elokuvan tuotannossa mukana ollut nainen puolestaan kertoo, että Freemanin olessa kuvauspaikalla tuotannon naiset pukeutuivat väljiin vaatteisiin, jotta olisivat säästyneet Freemanin kommenteilta.

Freeman on vastannut syytöksiin Sky Newsin haastattelussa ja pahoitellut tilannetta: ”Jokainen joka tuntee minut tai on työskennellyt kanssani, tietää etten ole sellainen ihminen, joka tieten tahtoen haluaisi loukata ketään tai tahallaan tehdä toisen ihmisen olon hankalaksi. Pyydän anteeksi jokaiselta, joka on tuntenut olonsa epämukavaksi tai epäkunnioitetuksi – se ei ole koskaan ollut tarkoitukseni.”

#MeToo:n aika ei kuitenkaan taida olla edelleenkään ohi.