Uusimmat

Neil Gaimanin fanit odottavat jo Sandman-sarjaa, mutta myös American Gods jatkuu – Tältä näyttää sarjan kolmannen tuotantokauden traileri

04.12.2020 08:15 Muropaketin toimitus

American Godsin kolmas tuotantokausi vaikuttaa edellistä paremmalta.

Starz-kanava on julkaissut trailerin Neil Gaimanin saman nimiseen kirjaan perustuvan American Gods -fantasiasarjan kolmannesta tuotantokaudesta.

Gaiman toimii sarjan vastaavana tuottajana ja on aiemmin kertonut kolmannen kauden olevan aiempaa ajankohtaisemman, sillä 20 vuotta sitten julkaistun kirjan kertomus amerikkalaisista jumalista kääntyy tarinaksi nykyhetken Yhdysvalloista.

Uusissa jaksoissa mukaan liittyvät muun muassa näyttelijät Danny Trejo, Dominique Jackson, Herizen Guardiola ja Ashley Reyes. Lisäksi mukana on muusikko Marilyn Manson. Vanhoista tutuista sarjassa jatkavat Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Pablo Schreiber, Yetide Badaki, Bruce Langley ja Crispin Glover.

American Godsin kakkoskausi oli pettymys niin faneille kuin kriitikoille, sillä ensimmäisen kauden jälkeen melkein koko sarjan tekijätiimi meni uusiksi ja useampi näyttelijä jätti roolinsa.

Muropaketin arviossa American Godsin kakkoskaudesta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Kakkoskausi sisältää vain kahdeksan jaksoa, joista on tähän mennessä nähty kolme. Niiden perusteella sarjassa on edelleen aineksia vaikka mihin, mutta nyt nähty ei pärjää ensimmäiselle kaudelle oikeastaan millään tasolla.

Psykedeliaa ja ja mukamas sekopäisen surrealistisia kohtauksia riittää loputtomiin. Ensimmäisellä kaudella niillä oli sentään jokin tarkoitus, nyt outoillaan vain outoilun takia. Niiden vastapainoksi sarja selittää aivan liikaa, ja täysin turha ekspositio on tylsää.”

Arvostelu: Neil Gaimanin American Gods -fantasiasarjan kakkoskausi on täyttä sekoilua

American Godsin kolmas kausi alkaa Yhdysvalloissa Starz-kanavalla 10. tammikuuta. Suomessa sarjaa esittää Amazon Prime Video, johon uudet jaksot tulevat tarjolle tuoreeltaan, vain päivän viiveellä.