Paljastus Marvel-elokuvan kulisseista: 20th Century Fox -studio vihasi ensi viikolla ensi-iltansa saavaa X-Men-seikkailua niin paljon, että melkein heitti jo kuvatun leffan roskiin ja aloitti koko homman alusta

28.08.2020 17:00 | Muropaketin toimitus

X-Men-seikkailu The New Mutants julkaistaan elokuvateattereissa myös Suomessa ensi viikolla 4. syyskuuta.

X-Men-tarinoiden kylkeen syntynyt The New Mutants keskittyy nimensä mukaisesti perinteistä Ryhmä-X:ää nuorempiin mutantteihin. Sarjakuviin pohjautuva, Josh Boonen ohjaaman elokuvaversion tie valkokankaille oli kuitenkin hyvin kivinen. Ensi viikolla The New Mutantsin teinimutantit vihdoin pääsevät vauhtiin Suomenkin valkokankailla.

Vulture on kerännyt artikkeliinsa The New Mutants -elokuvan verrattain värikkäät vaiheet vuodelle 2018 suunnitellusta ensi-illasta viime kevään koronatilanteen aiheuttamaan viivästymiseen saakka.

Artikkelin mukaan elokuvaa käsikirjoitettiin pitkään ja hartaasti, palloteltiin Boonelta muille tekijlöille ja taas takaisin. Elokuvan ideana oli alun perin olla genrehybridi, jossa kauhuun yhdistyisi 1980-luvun John Hughes -teinielokuvien tunnelma.

Lukuisten käsikirjoitusmuutosten jälkeen elokuvasta kuvattiin ensimmäinen versio, johon alkuperäinen studio, silloinen 20th Century Fox, oli niin tyytymätön, että melkein päätti heittää koko homman roskakoriin ja aloittaa alusta.

Näin ei kuitenkaan tehty. Tuon jälkeen alkoikin sitten pähkäily, miten kauhuelementtejä sisältävä elokuva saataisiin sopimaan uuden omistajan, eli Disneyn, julkaisuksi.

Lopputulos nähdään vihdoin 4. syyskuuta.