Uusimmat

”Pettymys scifi-faneille”: Star Wars -ohjaajan elokuva unohtui viidessä vuodessa

27.05.2016 06:45 Muropaketin toimitus

J.J. Abrams tunnetaan Star Warsin ja Star Trekin kaltaisista jättielokuvista. Nelonen esittää tänään kello 21.00 pienimuotoisemman scifi-leffan Super 8.

Useimmilta jo unohtunut Super 8 ilmestyi viisi vuotta sitten eli kesällä 2011. Sen tarina saa alkunsa vuonna 1979, kun kaitafilmielokuvaa kuvaava kuuden nuoren joukko päätyy sattumalta junaonnettomuuden silminnäkijöiksi. Törmäystä seuraa joukko salaperäisiä tapahtumia, joita nuoret ryhtyvät selvittämään.

Abramsin elokuvan pääosissa nähdään Joel Courtney, Kyle Chandler, Elle Fanning, Riley Griffiths, Noah Emmerich ja Ron Eldard.

Dome.fi:n arviossa Super 8:sta todettiin tuoreeltaan seuraavaa:

”Super 8 ei ole huono elokuva, mutta se etenee tuskastuttavan verkkaisesti. Salaperäistä hirviötä joudutaan odottamaan valkokankaalle niin kauan, että kun se vihdoin nähdään elokuvan turhan kiireiseksi äityvässä viimeisessä kolmanneksessa, tuntuu koko homma pahalta antikliimaksilta. J. J. Abrams kuvaa kyllä ihan onnistuneesti teini-iän kynnyksellä olevien poikien elämää ja ystävyyssuhteita, mutta keskittyy näihin hieman liikaakin. Super 8:aa ei ole mainostettu minään 2010-luvun Stand By Me:na, joten vaikka nuoret näyttelijät suoriutuvat rooleistaan hyvin, ei sci-fiä katsomaan saapunut seuraa touhua järin suurella mielenkiinnolla.”