Uusimmat

Steven Spielbergin videopelileffa Ready Player Onen naispääosaehdokkaat julki

02.09.2015 10:28 Tatu Junni

Steven Spielberg on puuhaamassa elokuvaversiota Ernest Clinen hittikirjasta Ready Player One.

The Wrap -sivuston mukaan Spielberg on rankannut lukemattomista ehdokkaista kolme näyttelijää kisaamaan Ready Player Onen naispääosan eli Art3misin roolista. He ovat Elle Fanning (Super 8 & Maleficent), Lola Kirke (Mistress America & Gone Girl) ja Olivia Cooke (Bates Motel, Me and Earl & Dying Girl).

Huhujen mukaan ehdokkaita on vielä ainakin pari lisää, joten homma on vielä jokseenkin huteralla pohjalla.

Joulukuussa 2017 ensi-iltansa saavasta Ready Player Onesta ei ole vielä juonikuvausta julkaistu. Kirjan synopsis antaa kuitenkin aika hyvän kuvan siitä, mitä luvassa on:

”Seitsemäntoistavuotias Wade Watts pelaa peliä, jonka voittaja perii maailman rikkaimman miehen ja universumillisen virtuaalimaailmoja. Rikas pelisuunnittelija on luonut valtavan, avoimen virtuaalitodellisuuden, jonka hän muun omaisuutensa ohella testamenttaa sille joka ratkaisee sinne kätketyt kolme arvoitusta. Sekä arvoitukset että vihjeet liittyvät 70-80-lukujen populaarikulttuuriin, josta Wade tietää käsittämättömän paljon. Lopulta Wade törmää onnekkaasti ensimmäiseen ratkaisuun ja käynnistää vaaralliseksi osoittautuvan loppuvaiheen, jossa täytyy mm. pelata virheetön Pac-Man-peli ja osata Monty Pythonin vuorosanoja ulkoa.

Ready Player One on ollut myyntimenestys USAssa ja sen elokuvaoikeudet on myyty Warner Brothersille. Kirja on kuin Nick Hornbyn High Fidelityn ja elokuvan Paluu tulevaisuuteen risteytys, se esittelee estottoman pakkomielteisesti musiikkia, elokuvia, kolikkopelejä, sarjakuvia, animea, roolipelejä, kirjoja, jne.”

Ready Player One

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat