Uusimmat

Surkea Warcraft-elokuva saa jatko-osan – kiittäkää Kiinaa

10.06.2016 07:32 Tatu Junni

Warcraft: The Beginning saapuu tänään USA:n, Suomen ja monen muun maan elokuvateattereihin, mutta uskallamme jo luvata elokuvan saavan jatko-osan.

Duncan Jonesin ohjaama fantasiaseikkailu sai ensi-iltansa Kiinassa jo aikaisemmin tällä viikolla – ja keräsi parissa päivässä yli 90 miljoonan dollarin lipputulot. Kansainvälisesti kasassa on 168 miljoonaa dollaria. Warcraft voi siis muodostua keskiluokan hitiksi vaikka menestys USA:ssa jäisikin vaatimattomaksi.

Warcraft: The Beginningin käsistä karannut budjetti oli noin 160 miljoonan dollaria – ja markkinointikulut tietenkin päälle. Pelifilmatisoinnin pitää siis myydä vielä melkoinen lippumäärä ennen kuin se on täysin omillaan, mutta näin tulee kyllä käymään.

Arvosteluissa Warcraft: The Beginning on saanut hyvin ristiriitaisen vastaanoton. Dome.fi:ssa elokuva keräsi yhden tähden ja haukut:

”Warcraft on lyhyesti sanottuna pahinta mahdollista fantasiahuttua, josta jaksavat innostua korkeintaan ala-asteikäiset pojat ja World of Warcraftiin vuosiksi unohtuneet fanit.”

Tilanteen kehittymistä voi seurata IMDb:ssa ja Rotten Tomatoesissa viikonlopun mittaan.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat