Tv-vinkki: Vesa-Matti Loirin kaikkien aikojen kuvottavin elokuvarooli

02.02.2015 05:00 | Muropaketin toimitus

Pahat pojat

Vesa-Matti Loiri on sikaillut elokuvassa jos toisessakin, mutta miehen kuvottavin roolisuoritus nähtiin silti Pahoissa pojissa vuonna 2003. Yle TV2 esittää Aleksi Mäkelän ohjauksen tänään kello 22.00.

Vaikuttavat 614 000 katsojaa elokuvateattereihin keränneen Pahat pojat -elokuvan tarina kuuluu seuraavasti:

Otto, Matti, Ilkka ja Eero Takkunen ovat olleet koko elämänsä paranoidia skitsofreniaa sairastavan isänsä mielivallan kohteina. Lapsilisät ovat menneet parempiin suihin ja kurin pitoon on koivuniemen herran lisäksi käytetty sekä sirppiä että nyrkkiä. Raamatusta lakejaan ammentava isä on vakuuttunut siitä, että televisio, purukumi ja muotivaatteet ovat syntiä ja kasvattaa lapsiaan tinkimättömällä julmuudella. Aku Ankkaa ja Tex Willeriä lukevat pojat ovat tottuneet saamaan enemmän hellyyttä ja ymmärtämystä takapihan kotieläimiltä kuin yhteiskunnalta. He ovat elättäneet itsenä kerjäämällä ja syövät vehnäjauhoista ja mustikoista tekemäänsä mössöä ja elelevät ilman sähköä.

Isän jouduttua mielisairaalaan pojat jäävät omilleen ja ajautuvat hankkimaan elantonsa rikollisin keinoin. He aloittavat pienimuotoisilla kolikkopelien ryöstöillä ja pääsevät rahan makuun ryhtyessään ”putsaamaan” miehittämättömiä huoltoasemia repimämällä niiden bensa-automaatit irti vaijerilla. Rikoskierteensä myötä pojat itsenäistyvät ja oppivat päättämään itse omasta elämästään. Heidän suurin toiveensa – olla normaali, kuten kaikki muutkin – on vihdoinkin käden ulottuvilla.

Pahojen poikien näyttelijäkaarti on vaikuttava. Mukana on Peter Franzén, Niko Saarela, Lauri Nurkse, Jasper Pääkkönen, Elsa Saisio, Hannu-Pekka Björkman, Eeva Litmanen, Outi Mäenpää, Oiva Lohtander, Eero Milonoff ja Arttu Kapulainen. Show’n varastaa kuitenkin Vesa-Matti Loiri, joka tekee poikien isänä vaikuttavan kuvottavan roolisuorituksen.

Muropaketin uusimmat