Uusi Ghostbusters-elokuva tuottaa studiolle kymmenien miljoonien tappiot

11.08.2016 07:51 | Tatu Junni

Paul Feig herätti Ghostbustersin henkiin heinäkuussa kovan mediamyllytyksen saattelemana. Nyt näyttää vahvasti siltä, että naisnelikko tuli vain käymään valkokankaalla, eikä olemaan.

Vaikka Ghostbusters ei ole päässyt valkokankaille vielä kaikissa maissa, on The Hollywood Reporter jo julkaissut artikkelin elokuvan lopullisesta tuloksesta.

Vielä ensi-illan alla Sonyn johto julisti uskovansa vakaasti Ghostbustersin saavan jatkoa. Nyt nämä suunnitelmat todennäköisesti kuopataan, sillä Paul Feigin kauhukomedia on tuottamassa studiolle jopa 70 miljoonan dollarin (66 miljoonan euron) tappiot, THR uutisoi.

Ghostbusters on tähän mennessä kerännyt alle 180 miljoonan dollarin lipputulot. Jäljellä on toki vielä Ranskan, Japanin ja Meksikon ensi-illat, mutta ne tuskin nostavat summaa edes 225 miljoonaan dollariin. Ghostbustersin tekeminen maksoi tällä tietoa 144 miljoonaa dollaria plus mittavat markkinointikulut päälle.

Asiantuntijoiden mukaan Ghostbustersin pitäisi yltää vähintään 300 miljoonan dollarin lipunmyyntiin, jotta homma muuttuisi kannattavaksi. Näin ei tule käymään millään ilveellä.

Sony ei ole suostunut vielä tilannetta kommentoimaan, mutta huhujen mukaan studio aikoo nyt panostaa Ghostbustersin animaatioversioon. Pitkä elokuva saattaa ilmestyä teattereihin vuonna 2019, ja sitä pohjustetaan vuoden 2018 animaatiosarjalla Ghostbusters: Ecto Force.

Arvostelu: Uusi Ghostbusters on kesän parhaita elokuvia