Vitsi ruoka-allergiasta oli liikaa: Sony-studio sai aikaan myrskyn vesilasissa ja joutui lopulta pyytämään katsojilta anteeksi

13.02.2018 14:52 | Muropaketin toimitus

Ruoka-allergia voi oikeassa elämässä olla kohtalokas. Tuoreessa Petteri Kaniini -elokuvassa nähty vitsi närkästytti katsojia aiheen vakavuuden vuoksi.

Beatrix Potterin rakastettuun lastenkirjaan pohjautuva koko perheen elokuva Petteri Kaniini (Peter Rabbit) sai maailmanensi-iltansa viime viikonloppuna. Lippuluukuilla suhteellisen hyvin menestynyt elokuva synnytti kuitenkin osassa katsojissa närää, sillä siinä väännetään vitsi ruoka-allergiasta, joka oikeassa elämässä voisi johtaa kuolemaan.

Elokuvassa Petteri kostaa häntä jahtaavalle McGregorille syöttämällä tälle marjan tietäen, että mies on allerginen kyseiselle ruoka-aineelle. McGregor saa tästä vakavan allergisen reaktion ja joutuu turvautumaan epipen-adrenaliinikynään.

Suurimmalle osalle katsojista tämä näyttäytyy sarjakuvamaisena kostamisena, kohtauksena, missä paha saa palkkansa. Osalle katsojista ruoka-allergiat ovat kuitenkin erittäin vakava osa elämää, eivätkä mikään vitsin asia. Osa katsojista on mennyt jopa niin pitkälle, että suosittelee boikotoimaan koko elokuvaa.

Cinemablendin uutisen mukaan Sony on sittemmin pyytänyt anteeksi vitsiään ja luvannut olla tarkempi tulevaisuudessa.

Suomessa Petteri Kaniini saa ensi-iltansa 30. maaliskuuta. Sen ihmisrooleissa nähdään mm. Domhnall Gleeson ja Rose Byrne.