UUSIMMAT

Huawein oma käyttöjärjestelmä saapuu ensimmäisenä edullisiin puhelimiin – Jopa 60 prosenttia Androidia nopeampi

13.06.2019 20:41 | Muropaketin toimitus

Huawei on näillä näkymin valmis julkaisemaan oman Androidin korvaavan käyttöjärjestelmänsä kuluttajakäyttöön ensi syksynä. Lippulaivamallit saavat kuitenkin odottaa, sillä ensimmäisenä uutta käyttöjärjestelmää testataan edullisissa puhelinmalleissa. 

Huawein mobiililaitteiden tuotanto joutui pahoihin ongelmiin, kun Yhdysvaltojen langettama kauppakielto langetti varjon Googlen sekä muiden yhdysvaltalaisyhtiöiden ja Huawein väliselle kaupalle. Huawei kertoi jo ennen kauppakiellon astumista voimaan varautuneensa tilanteeseen kehittämällä omaa mobiilikäyttöjärjestelmäänsä.

Huawei  kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu kertoi jo aiemmin, että Kiinassa HongMeng OS ja länsimaissa Oak OS -nimillä tunnettu käyttöjärjestelmä olisi valmis syksyyn mennessä. Käyttöjärjestelmää on testattu ja kehitetty yhdessä Tencentin, Vivon ja Oppon kanssa. Testien perusteella HongMeng OS toimii jopa 60 prosenttia Androidia nopeammin, kertoo Global Times.

HongMeng OS:ää ei todennäköisesti nähdä heti Mate 30 -mallien kaltaisissa lippulaivoissa. Sen sijaan se saapuu ensimmäisenä Kiinan sisäisille markkinoille myytäviin edullisiin puhelimiin. Käyttöjärjestelmä ei todennäköisesti vastaa heti alussa länsimaisia vaatimuksia, joten Eurooppaan sitä ei kannata odottaa vielä vähään aikaan.

Kunhan käyttöjärjestelmää on saatu testattua edullisemmilla malleilla, rantautuu se todennäköisesti myöhemmin myös  Huawei P40:n kaltaisiin huippumalleihin.