Uusimmat

Microsoftin Hello Helsinki! 2011 -tapahtuma

17.11.2011 19:15 Juha Kokkonen

TaskuMuro vieraili maanantaina (14.11.) Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla avatussa Hello Helsinki! 2011 -tapahtumassa tutustumassa Microsoftin tuoreimpiin digitaalisiin tuotteisiin. Kyseessä on ensimmäistä kertaa järjestettävä uusi digitaalisen elämäntyylin ilmaistapahtuma, jossa kävijät voivat nähdä, kokeilla ja ottaa käyttöön uusimpia teknologian mahdollisuuksia. Yhteistyössä tapahtumaa ovat järjestämässä mm. Nokia, Samsung, Sony ja Gigantti.

Hello Helsinki!

Nelipäiväisessä tapahtumassa oli näytillä on mm. uusimpia Windows-laitteita kännyköistä kannettaviin, tuoreita pelilanseerauksia, Xbox Kinect -pelejä, tuoreimmat Windows Live -palvelut sekä digitaalinen olohuone. Kävijät pääsivät tutustumaan laitteisiin kädestä pitäen ja paikalla oli myös asiantuntijoita vastaamassa kävijöiden kysymyksiin.

”Älypuhelinbaarissa” oli jaoteltu tiskille joukko HTC:n, LG:n ja Samsungin uusia Windows Phone -malleja. Esillä olivat HTC Titan ja Radar, LG Optimus 7 ja Samsung Omnia W. Hinnasta huolimatta myös edullisemman hintaluokan mallit vakuuttivat käyttöjärjestelmän sulavalla toiminnalla.

Microsoft Suomen mobiilipuolen liiketoimintajohtaja Vesku Paananen esitteli lehdistölle Windows Phone Mangon ominaisuuksia Samsung Omnia W:n avulla.

Esillä ollut HTC Radar kuuluu Windows Phone -puhelimien edullisempaan hintaluokkaan, sillä se maksaa tällä hetkellä Suomessa hieman runsaat 400 euroa. Radarin pyöreä muotoilu on tuttua HTC:ta ja kokonaisuus tuntuu erittäin laadukkaalta. Radarin näyttö on 3,8 tuumainen S-LCD, jonka tarkkuus on 800×480 pikseiliä. Sisältä löytyy 1 GHz Scorpion prosessori ja Adreno 205 GPU tiivistettynä Qualcomm MSM8255 -järjestelmäpiiriin.

Radarin takakuoresta löytyy soft-touch-pinnoitettua muovia sekä runsaasti metallia. Yläosassa sijaitseva kamera on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä ja sen kaverina on valovoimainen (f2.2) 28 mm laajakulmalinssi. BI-CMOS-kennon kaverina on LED-salama. Videotallennus onnistuu 720p-tarkkuudella. Radar on uusien 4,3-4,7 tuumaisilla näytöillä varustettujen mallien rinnalla melko näppärän kokoinen älypuhelin, sillä sen ulkomitat ovat 120,5 x 61,5 x 10,9 mm ja paino 137 grammaa.

1520 mAh akusta luvataan jopa 535 tuntia valmiusaikaa tai 485 minuuttia puheaikaa (3G-verkossa).

TaskuMuro pääsi myös tutustumaan Microsoftin Vesa-Matti Paanasen ja Samsungin Mika Engblomin opastuksella uuteen Samsung Omnia W -puhelimeen. Omnia W asettuu aivan Windows Phone -puhelimien edullisimpaan hintaluokkaan, sillä sen hinta tulee asettumaan aluksi noin 350-400 euroon. Omnia W saapuu Suomen markkinoille joulukuun vaihteen tienoilla ja se tulee olemaan kova kilpailija tulevalle Nokia Lumia 710:lle. Mika Engblom arvioi Omnia W:n houkuttelevan myös tavallista enemmän naiskäyttäjiä kokonsa ansiosta.

Omnia W on nykymittapuulla keskikokoinen älypuhelin, sillä sen ulkomitat ovat 115,97 x 58,8 x 10,9mm ja paino 115,3 grammaa. Näytön koko on 3,7 tuumaa ja resoluutio 480×800 pikseliä. Tärkein asia näyttöön liittyen on kuitenkin Super AMOLED -tekniikka, jonka ansiosta kuvanlaatu on markkinoiden kärkipäätä. Musta on oikeasti mustaa ja värit toistuvat eläväisesti.

Etupuolelta Omnia W on melko kulmikkaasti muotoiltu, mutta reunoista on silti pyöristetty suurin terävyys pois. Etupuoli on lähes kauttaaltaan näytön suojalasin peitossa ja kapeat reunakaistaleet ovat laadukkaan oloista muovia. Näytön alapuolelta löytyy Windows Phone -puhelimille tyypilliset kolme näppäintä, joista keskimmäinen on fyysinen painike. Puhelimen pohjasta löytyy microUSB-liitäntä latausta ja datasiirtoa varten.

Omnia W:n taustapuolella laaduntuntua on lisäämässä metallinen akun suojakansi, johon on kaiverrettu Samsungin ja Windows Phonen logot. Metallikannen takaa löytyy 1500 mAh Li-ion-akku. Sisältä löytyy 1,4 GHz:n suorittimella varustettu Qualcommin järjestelmäpiiri, 512 Mt RAM-muistia sekä kahdeksan gigatavua tallennustilaa. Omnia W:n vasemmasta kyljestä löytyy äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ja oikeassa

Microsoftin tarkkojen ennakkomääritysten ansiosta Windows Phone Mango -käyttöjärjestelmä toimi Omnia W:ssä yhtä sujuvasti kuin kaikissa muissakin TaskuMuron testaamissa Mango-puhelimissa. Tiukoista rajoituksista on siis myös hyötyä – käyttäjä voi luottaa siihen, että käyttöjärjestelmä toimii yhtä sulavasti kaikissa Windows Phone -laitteissa. Samsung on maustanut soppaa muutamilla omilla sovelluksillaan, joita ovat mm. Now, RSS Times, Video Call, Photo Studio, Mini Diary, All Share, Fun Shot ja Wireless Manager.

Omnia W:n takakuoren yläreunasta löytyy kameran linssi, LED-salama sekä kaiuttimen ritilä. Kamera on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä ja automaattitarkenteinen. Kameralla pystyy tallentamaan myös 720p-tasoista videokuvaa 30 FPS nopeudella. Kameran tuottamaan kuvanlaatuun ei päässyt vielä tarkemmin tutustumaan, mutta Mangon kamerasovellus tuntui toimivan mukavan nopeasti.

Tiivistettynä Omnia W vaikuttaa laadukkaan oloiselta ja näppärän kokoiselta puhelimelta Mango-valikoiman alempaan päähän. Tarjolla on yhtä laadukas Windows Phone Mango -käyttökokemus, kuin kalliimmillakin malleilla. Halukkaat pääsevät lunastamaan omansa vielä ennen joulua.

Nokialle oli varattu tapahtumassa omat sinisävyiseksi sisustetut esittelytilat, jotka oli pyhitetty lokakuun lopulla julkaistulle Lumia 800 -mallille. Jalustoihin kiinnitetyt laitteet olivat vapaasti kävijöiden testattavissa ja lisäksi toimittajien hipelöitäväksi löytyi Nokian edustajien taskuista muutamia lisäyksilöitä. TaskuMuron ensituntumat Lumia 800:sta ovat luettavissa omasta artikkelistaan. Kuvassa rinnakkain Nokia N9 ja Nokia Lumia 800.

 

Muropaketin uusimmat