Uusimmat

Testi Xiaomi 13T -puhelin – Hintaluokassaan erittäin tasapainoiset ominaisuudet

19.10.2023 10:00 Samuli Herttua

Xiaomin T-sarjalaiset eivät ole olleet suoria seuraajia keväällä julkaistuille lippulaivamalleille, vaan enemmänkin niissä on keskitytty esittelemään uutta teknologiaa hieman halvempaan hintakategoriaan. Viime vuonna kiinnostus kohdistui kahdensadan megapikselin pääkameraan, mutta tällä kertaa siitäkin on luovuttu. Sen sijaan keskittyminen on nyt siirtynyt yksittäisistä ominaisuuksista koko kokonaisuuden – onnistuneeseen – hiomiseen.

Xiaomi 13T -puhelin on Suomessa myynnissä vain ainoastaan yhdellä muistivariaatiolla, jossa on kahdeksan gigatavua RAM-muistia ja 256 gigatavua tallennusmuistia. Värivaihtoehdot ovat musta ja sininen.

Puhelimen suositushinta on 649 euroa, joten hintaan on tullut 50 euroa korotusta edellismalliin verrattuna. Puhelin on kuitenkin ollut myyntiintulosta lähtien noin sadan euron alennuksessa.

Puhelimen kilpailijat ovat suurimmalta osin keskihintaluokassa, jotka sijoittuvat Xiaomi 13T:n suositushintaa lähemmäs reilu sata euroa alemmas. Kovimpia kilpailijoita tässä hintaluokassa ovat  muun muassa OnePlus Nord3, Motorola Edge 40 ja Honor 90. Toisessa päässä hintaskaalaa on Nothing Phone (2), joka on noin 70 euroa Xiaomin suositushintaa kalliimpi.

Xiaomi ei ole lähtenyt nykytrendin mukaisesti pienentämään myyntipakettejaan. Xiaomi 13T:n valkoisessa myyntipaketissa tulee puhelimen lisäksi 67 watin tehoinen seinälaturi, USB-C – USB-A -kaapeli, suojakuori sekä nippu paperiohjeita.

Sisältö

  1. Johdanta
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat