UUSIMMAT

HMD Global julkaisi virallisen Nokia 7 Plussan Kiinaan lähettämiä tietoja koskevan tiedotteen – Näin tarkastat koskiko ongelma omaa laitettasi

23.03.2019 22:58 | Muropaketin toimitus

Muutama päivä sitten tuli ilmi, että Nokia 7 Plus on lähettänyt käyttäjien tietoja Kiinalaiselle palvelimelle. Nyt HMD Global on julkaissut asiasta virallisen tiedotteen sekä ohjeet siihen, kuinka käyttäjät voivat tarkastaa onko vika korjattu omasta puhelimesta.

HMD Global kertoo tutkineensa tapauksen perinpohjaisesti ja vahvistaa, ettei käyttäjiä yksilöiviä tietoja ole liikkunut kolmansille osapuolille. Tutkimuksessa kävi ilmi , että yhdessä Nokia 7 -puhelinmallin toimituserässä oli mukana puhelimia, joissa on virheellisesti ollut Kiinassa myytävien puhelinten ohjelmistopakettiin kuuluva aktivointikoodi.

Virheestä johtuen puhelin yritti lähettää aktivointitietoja kolmannen osapuolen palvelimelle Kiinassa. Näitä tietoja ei kuitenkaan koskaan käsitelty eikä niiden perusteella puhelimen käyttäjää ole voitu tunnistaa. Virhe huomattiin ja korjattiin jo helmikuussa 2019 päivittämällä puhelimeen oikean maan ohjelmisto.

HMD Globalin mukaan Singaporessa säilöttävää aktivointitietoa ja puhelindiagnostiikkaa kerätään, jotta valmistaja voi seurata puhelimen takuuta, käyttäjätyytyväisyyttä ja parantaa asiakaskokemusta.

Mikäli haluaa varmistaa, että oma Nokia 7 Plus on saanut helmikuussa jaetun ohjelmistopäivityksen, tulee toimia näiden ohjeiden mukaisesti:

  • Napauta Asetukset > Järjestelmä > Tietoja puhelimesta > Selaa näyttöä alas kohtaan Ohjelmistoversion numero.
  • Jos puhelimessani näkyvä ohjelmistoversion numero on“00WW_3_39B_SP03” tai “00WW_3_22C_SP05”, olet jo asentanut Nokia 7 Plus –puhelimeesi päivityksen.
  • Jos puhelimessasi ei ole kumpaakaan ylläolevista ohjelmistoversioista, voit päivittää puhelimeesi uusimman ohjelmistoversion seuraavasti: Napauta Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitykset.

Muropaketin uusimmat