Samsung kertoo korjanneensa Galaxy S7 Activen vedenkestävyysongelmat

21.07.2016 14:42 | Juha Kokkonen
Kuva: CNET

Kuva: CNET

Uutisoimme runsas viikko sitten yhdysvaltalaisen Consumer Reportsin havainnoista, joiden mukaan Samsungin kovaan menoon suunniteltu Galaxy S7 Active ei täyttäisi valmistajan lupauksia vedenkestävyyden suhteen. Samsung kommentoi tuolloin tuloksia ja kertoi, että on olemassa pieni mahdollisuus siihen, ettei laite ole niin vesitiivis kuin sen pitäisi olla. Lisäksi yritys sanoi tutkivansa ongelmaa ja korvaavansa takuun piikkiin kaikki kastuneet laitteet.

Nyt myös CNET-sivusto on tutkinut samaa asiaa mm. käytännön uima-allastestillä ja myös siinä testikappale kuoli totaalisesti veden päästyä hiipimään laitteen kuorien sisäpuolelle. Sen johdosta Samsung on antanut toisen virallisen lausunnon asiasta ja kertonut CNET:ille, että se on löytänyt ja korjannut puutteen tuotantolinjalla, joka aiheutti puutteita joidenkin Galaxy S7 Active -yksilöiden vedenkestävyydessä.

Samsungin mukaan se on vastaanottanut vain muutamia reklamaatioita Galaxy S7 Activen vesivahinkoihin liittyen ja laitteet on korvattu takuun puitteissa. Suomalaisia kuluttajia ongelma ei toistaiseksi koske, sillä Active-versio on myynnissä ainoastaan Yhdysvaltain markkinoilla. GS7 Activelle löytyy kuitenkin kiinnostuneita ostajia myös Suomesta, joten toiveissa on, että puhelin tulisi vielä jossain vaiheessa myyntiin myös Euroopassa.